Política

De Gispert recull el 'no' incial d'ICV, ERC, Si , C's a l'elecció de Mas

Rivera demanarà a la Mesa del Parlament que impulsi una modificació del reglament de la Cambra que permeti als dos partits del Grup Mixt actuar de forma autònoma

Laporta confia a aconseguir un repartiment de papers respectuós amb Ciutadans

La flamant presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha començat a assumir aquest dijous a la tarda el seu nou càrrec obrint una ronda de reunions amb tots els grups, per saber de primera mà les seves prioritats en aquesta legislatura.

Les reunions s'han produït de menor a major representació, per la qual cosa aquest dijous a la tarda ja han passat pel despatx de De Gispert: Albert Rivera (C's), Joan Laporta (SI) i Joan Puigcercós (ERC) i Joan Herrera (ICV-EUiA). Del primer contacte De Gispert n'ha recollit el 'no' inicial de tots quatre partits a donar suport a l'elecció d'Artur Mas com a president de la Generalitat.

La ronda de contactes continuarà aquest divendres amb les visites d'Alícia Sánchez-Camacho (PP), Joaquim Nadal (PSC), i Artur Mas (CiU).

Rivera, el primer a reunir-se

El president de C's, Albert Rivera, ha estat el primer a reunir-se amb De Gispert. Rivera ha demanat a la nova presidenta del Parlament que la Mesa que mitjancés entre el seu partit i Solidaritat Catalana per la Independència (SI) pel funcionament del Grup Mixt al llarg de la legislatura.

En declaracions als periodistes després de reunir-se amb De Gispert, Rivera ha explicat que demanarà a la Mesa que impulsi una modificació del reglament de la Cambra que permeti als dos partits del Grup Mixt actuar de forma autònoma i no sota la lògica d'un grup parlamentari ordinari.

En la reunió amb De Gispert, Rivera ha reiterat que la seva formació votarà contra la investidura del futur president de la Generalitat, Artur Mas. C's ha posat com a condició per donar suport al nomenament de Mas que el líder de CiU incorpori al seu discurs tres eixos que passen per impulsar una nova llei electoral catalana, promoure un pacte contra la corrupció política i complir amb la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut.

Laporta vol un repartiment de papers respectuós amb Ciutadans

Per la seva banda, el líder de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Joan Laporta, ha assegurat que confia que els quatre diputats del seu partit i els tres de Ciutadans (C's) seran capaços de repartir-se, des del “respecte absolut”, els temps i les funcions al grup mixt.

En declaracions després de reunir-se amb la presidenta del parlament català, Núria De Gispert, l'expresident del FC Barcelona ha comentat: “Espero que no hi hagi problemes”.“Crec que primer hi haurà un respecte absolut entre les dues forces i tots tindrem la presència que correspongui en funció dels resultats (electorals)”, ha comentat Laporta.

Laporta no ha parlat específicament d'aquesta hipotètica reforma, però ha revelat que De Gispert ja s'ha posat a disposició de totes dues formacions per si consideren oportú abordar aquest assumpte a la Mesa del Parlament català.

En qualsevol cas, l'expresident del FC Barcelona ha deixat clar que si un grup s'avingués a prestar un diputat a Solidaritat per poder formar grup propi a la Cambra, una cosa que no s'ha plantejat en aquests moments, ho hauria de fer de forma desinteressada i sense esperar res a canvi.

Herrera demanda “sensibilitat social i ambiental”

La ronda de converses ha continuat amb la del líder d'ERC, Joan Puigcercós, que ha declinat fer declaracions sobre la trobada, tot i que fonts del seu partit han assegurat que Esquerra té decidit votar no a Mas.

Seguidament ha arribat el torn de Joan Herrera, que a més de comunicar el vot negatiu del seu grup, l'ha justificat per la falta de “sensibilitat social i ambiental” de CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.