Política

ICV i ERC troben poc plural la mesa i denuncien un pacte CiU-PP

Lamenten que la federació hagi permès que els populars tinguin una secretaria i la centralitat a l'hemicicle

Un Parlament format per set forces polítiques però només tres de representades a la mesa. ICV-EUiA i ERC, que se n'han quedat fora, es van queixar ahir del que consideren una manca de pluralitat política fruit d'un pacte CiU-PP. “El primer”, lamenten. Ecosocialistes i republicans sostenen que la tria del popular Jordi Cornet com a secretari primer i la ubicació dels diputats del PP en un lloc més central de l'hemicicle no són fets aïllats, sinó que responen a un acord entre les dues formacions a canvi d'investir Núria de Gispert en primera volta i de permetre que Artur Mas sigui president la setmana que ve.

La possibilitat que els dos partits que han obtingut deu escons cada un compartissin una secretaria al llarg de la legislatura, en detriment del PP, no va prosperar i tots dos van coincidir que “CiU ha preferit el PP”. “És la mesa menys plural de tota la història de la recuperació democràtica del Parlament”, va afirmar la renovada portaveu d'Esquerra a la cambra, Anna Simó, que va censurar que Mas hagi “escollit” el model de país del PP. “El Parlament més plural de la història té una de les meses menys plurals”, va insistir en la mateixa línia el flamant diputat Joan Herrera.

De Gispert va necessitar també el concurs de sis vots del PSC per ser investida d'entrada, però els encara socis de José Montilla no van censurar aquest suport dels socialistes a CiU.

En la seva entrada a la Ciutadella, Alícia Sánchez-Camacho va seure just darrere de Mas, però quan aquest sigui president el substituirà Oriol Pujol. Fins ara, el PP utilitzava els escons de l'extrem dret. Ara, els seus 18 diputats ocupen la centralitat. Llevat dels populars, no hi ha hagut més canvis a l'hemicicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona