Política

Duran demana a PSC, PPC i ERC que facilitin la investidura de Mas en la segona votació

El secretari general de CiU assegura que s'ha garantit una mesa del Parlament “plural”

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat aquest divendres a PSC, PP i ERC que facilitin que el líder de CiU, Artur Mas, sigui investit president de la Generalitat en la segona votació de la investidura que es portarà a terme el pròxim dijous. Duran considera que el PSC ho hauria de fer possible “en sintonia amb la dignitat que ha demostrat davant la derrota”; el PP, “per coherència amb el principi que defensa que ha de governar la llista més votada”, i ERC, “per exercir de debò l'equidistància”. Així mateix, ha assegurat que CiU ha estat la garantia de que hi hagi una mesa del Parlament “plural” on hi estan tres partits dels set que hi ha a la cambra catalana.

En la seva carta web setmanal, Duran ha manifestat que el PSC “ha reaccionat molt dignament davant la derrota electoral i en sintonia cal esperar que faciliti” la investidura de Mas en la segona votació. Indica que s'hauria d'esperar el mateix del PP. “Sempre ha defensat que governi la llista més votada i aquest és ja un argument suficient com per procurar com més aviat millor que Catalunya disposi d'un nou govern”, ha apuntat.

En aquest context, també ha indicat que ERC és el partit que “sembla més allunyat d'una actitud positiva per facilitar la investidura”. Tot i dir que respecta la seva posició, creu que això seria un “error”. “El fet d'haver investit dues vegades consecutives els socialistes Pasqual Maragall i José Montilla com a presidents de la Generalitat, en exercici de la tan pregonada equidistància, els hauria de fer entendre que fins i tot estratègicament els convindria no quedar-se en una posició numantina contra la investidura d'Artur Mas com a president de Catalunya”, ha declarat.

Així mateix, Duran ha destacat que s'ha demostrat “la capacitat de diàleg amb la resta de forces polítiques i ha garantit una mesa plural”. També ha recalcat que “per primera vegada un dels parlaments més antics del món ha elegit una dona al capdavant de la seva presidència”. Segons Duran, Núria de Gispert, “seguirà les petjades dels presidents Coll i Alentorn, Xicoy i Rigol, tots tres d'Unió, que van posar de relleu la seva capacitat de lideratge de la institució d'autogovern que representa la sobirania del poble de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles