Política

Collbató

Acord perquè el veí que va llançar unes sabates al ple no vagi a la presó

El ple de l'Ajuntament de Collbató va acordar per unanimitat demanar als tribunals el sobreseïment i arxivament de la causa oberta contra Francesc Raset per haver llançat, durant el ple del 16 de març del 2009, unes sabates velles a l'alcaldessa, Josefina Martínez, com a acte de protesta per l'ampliació d'un polígon industrial, que ara està paralitzat. En la proposta d'acord, que incloïa una carta de Raset en què es disculpa pels fets, l'Ajuntament també es comprometia a retirar-se com a acusació particular. La denúncia contra Raset va derivar en una petició, a càrrec de la fiscalia, de cinc anys de presó i una multa per atemptat contra l'autoritat. La data del judici encara no està fixada.

L'acord entre les parts afectades va arribar mitja hora abans del ple. ERC i el Grup Independent de Collbató havien presentat dues mocions perquè es retirés la denúncia que, després, van ser substituïdes per la proposta final.

Raset deixa molt clar que volia fer una paròdia de la protesta del periodista iraquià contra George Bush i que “en cap cas va existir la voluntat d'atemptar ni de fer mal a ningú”, ja que “era una protesta de caire polític”. El veí argumenta que va llançar “suaument” les sabates i que “no es va produir cap agressió”. En aquest sentit, reclama “una reparació moral” per la situació viscuda arran de la denúncia i que li paguin les despeses judicials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona