Política

Més primàries al PSC

Són els municipis que inicien un procés d'elecció per tal de decidir els candidats de cara a les municipals del mes de maig

Sant Cugat del Vallès i Sant Esteve Sesrovires s'afegeixen a Barcelona i l'Hospitalet

Des que l'exconsellera Montserrat Tura va decidir iniciar un procés de primàries a Barcelona, aquest sistema d'eleccions s'està estenent com una taca d'oli al PSC per la preocupació de l'executiva socialista. Sant Cugat del Vallès i Sant Esteve Sesrovires s'han afegit a l'Hospitalet i Barcelona. A diferència de la capital –on Tura no ha necessitat avals per disputar la candidatura a l'alcaldia a Jordi Hereu–, tots els municipis estan obligats a presentar signatures de militants i simpatitzants que acreditin que els donen suport.

A Sant Cugat l'executiva local ja ha rebut la notificació de la intenció de prendre-hi part de l'actual primer secretari, Ferran Villaseñor, i de l'exportaveu del grup municipal i actual secretari de l'oficina de l'expresident José Montilla, Jordi Menéndez. Núria Fuertes, secretària d'organització del PSC de Sant Cugat, ha explicat que en el procés de primàries hi participaran unes 600 persones –200 militants i 400 simpatitzants–. Les persones que vulguin aspirar a ser l'alcaldable socialista de Sant Cugat han de presentar un 25% d'avals del cens.

Villaseñor, que ja es va postular com a alcaldable fa uns mesos, quan l'actual portaveu del grup municipal, Salvador Gausa, va anunciar que no repetiria, té el suport de l'àmplia majoria de l'executiva local. Villaseñor reclama “una oportunitat” a la seva candidatura “per trencar la davallada dels últims resultats electorals” i considera que representa “una nova generació” en l'agrupació local. El que va ser portaveu del PSC de Sant Cugat entre el 1999 i el 2005, Jordi Menéndez, assegurava ahir a aquest diari que encara estava meditant si presentar-se o no. En canvi, la secretaria d'organització santcugatenca explicava que durant l'executiva de dimarts al vespre alguns dels integrants de l'òrgan de direcció del partit ja van avançar la voluntat de Menéndez de presentar- s'hi. Menéndez diu que té el suport de ciutadans de Sant Cugat i també de la direcció nacional del PSC, i explica que la gent el veu “com un bon candidat a l'alcaldia”. A l'Hospitalet de Llobregat, José Conde continuarà el procés de primàries, tot i la proclamació de l'actual alcaldessa, Núria Marín, com a candidata oficial. Conde ha de buscar el 40% dels avals per poder disputar el càrrec a l'actual alcaldessa i fonts d'aquesta candidatura han assegurat que no els ho estan posant “gens fàcil”. Aquesta ciutat té 1.500 militants repartits en tres agrupacions. També recriminen a l'executiva del PSC que a Barcelona no s'hagin demanat els avals mentre que sí que s'ha fet a les altres poblacions. A Sant Esteve Sesrovires, l'exalcalde, Joan Galceran, també ha demanat fer unes primàries enfrontant-se amb l'actual alcalde, Enric Carbonell. Galceran inicia el procés per “les peticions de la gent del poble” i considera que serà una oportunitat per “debatre projectes”. Carbonell, que ja és el candidat oficial quan només falta la ratificació de l'assemblea, no ho veu amb bons ulls perquè “no aporta res de positiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona