Mas nega que votar el PSOE o el PP als comicis del juny sigui «útil» per als catalans

El president de CiU, Artur Mas, va negar ahir que votar el PSOE o el PP en les eleccions europees del 7 de juny sigui «útil» per als catalans. Durant una conferència col·loqui a la Facultat d'Economia de la UB, Mas va qüestionar la utilitat dels 25 diputats del PSC al Congrés, sotmesos a la disciplina de vot del PSOE, que els socialistes van aconseguir després d'una campanya amb el discurs centrat contra la possible «tornada» del PP al govern espanyol. Mas, en canvi, va argumentar que «el vot de CiU és el més útil» perquè els interessos dels catalans siguin defensats al Parlament Europeu. Els ciutadans de Catalunya, va afegir Mas, parlin castellà o català, pateixen igualment el dèficit fiscal del país, les conseqüències de l'estat i planificació de les infraestructures i han de pagar els mateixos peatges a les carreteres.

Ramon Tremosa, candidat de la federació nacionalista a les europees, va insistir en un dels pilars bàsics de la precampanya: la necessitat que el Parlament Europeu es pronunciï a favor del corredor ferroviari mediterrani, bàsic, al seu criteri, per fer possible la «revolució logística» que l'economista propugna per al país. En la mateixa línia que Mas, i des de la facultat en què es va formar com a acadèmic, Tremosa va avisar que si CiU obté un «mal resultat» en els comicis, i es queda com a tercera força a Catalunya per darrere del PSOE i el PP, «no ens queixem quan els altres facin política contra els nostres interessos».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.