Política

Santa Susanna

Monreal (CiU) deixa la política i aplana el camí a Campolier

L'alcalde confirma la seva renúncia a encapçalar la llista de la federació en les municipals del maig per “qüestions personals”

Destaca la feina feta, però admet que a vegades s'ha sentit “molt sol”

“És una decisió molt meditada i ferma: deixaré la política local el 21 de maig”. Josep Monreal, alcalde de Santa Susanna i aposta oficial del partit per encapçalar la llista de CiU al municipi, va confirmar ahir la seva renúncia a ser candidat a les eleccions del maig. La decisió de qui havia rebut el suport com a candidat de la federació nacionalista obre la porta al retorn sense obstacles de l'exalcalde Joan Campolier, apartat de la política activa el 2007 com a conseqüència d'una sentència que l'inculpava per prevaricació. L'alcalde ja ha comunicat la seva marxa als regidors i als treballadors municipals a través d'una carta en la qual agraeix el suport rebut i els convida a continuar treballant fins al final del mandat.

Un mandat crític

“Fa vint anys que sóc regidor i en fa quatre que sóc alcalde, i crec que ningú pot qüestionar la meva dedicació a aquest Ajuntament”, diu Monreal, que es mostra poc inclinat a especificar si hi ha hagut un motiu concret que l'ha fet renunciar a encapçalar per segon cop la llista convergent. “Ha estat un mandat de moltes pujades i baixades, de moments molt difícils i amb una situació crítica a la hisenda municipal”, hi afegeix. El cert és que Santa Susanna es manté en el rànquing dels municipis més endeutats a escala estatal, està sotmès a un pla de sanejament fins al 2020 que ha tallat en sec les inversions futures, té un deute de 10 milions, precisament d'inversions fetes sense disposar de finançament garantit –realitzades durant els mandats de Campolier–, “i arrosseguem també un dèficit de 12 milions més de càrrega financera”.

Josep Monreal està convençut que la seva decisió aixecarà crítiques tant en l'àmbit polític com el ciutadà. “Em queda el regust amarg de no poder resoldre tota la feina que em queda per fer, però estic satisfet de veure com, tot i la crisi, els veïns de Santa Susanna no se n'han ressentit i ha crescut en serveis i en xarxa associativa”, especifica. Per l'alcalde, a més, la feina a l'alcaldia sovint l'ha hagut de fer “massa sol”. “Suposo que és normal que, després de trenta anys d'un únic alcalde, els hàbits i la manera de treballar són difícils de canviar, però hi ha hagut moments en els quals m'ha costat exercir com a batlle”, reflexiona. Hi afegeix, però, que precisament ha estat el contacte amb la ciutadania allò que l'ha fet continuar. “Els petits triomfs del dia a dia i la bona relació mantinguda amb els susannecs m'han donat l'equilibri i la confiança necessaris”, diu.

L'opció de CiU

Monreal assegura que no té cap retret a fer a CiU, però creu que s'ha trigat massa a resoldre la candidatura a Santa Susanna. Pel que fa a la seca relació amb Joan Campolier, de qui va ser mà dreta fins que va dimitir ara fa cinc anys, Josep Monreal indica: “Cap de nosaltres hauria acceptat anar de número dos en una mateixa llista”. Tot i això, està convençut que, si CiU vol mantenir l'àmplia majoria a què està acostumada a Santa Susanna, “l'aposta per Joan Campolier és l'única viable”. Hi afegeix que no descarta tornar a participar activament de la política en un futur “a mitjà o a llarg terminis”, i destaca que no se sent “ni perdedor ni vençut”. “He lluitat per aquest poble com a alcalde perquè me l'estimo, i ara ho continuaré fent com a ciutadà”, conclou.

LA DADA

24
anys
fa que Josep Monreal va entrar a l'Ajuntament de Santa Susanna i, els últims quatre, com a alcalde per CiU.

LA FRASE

Tinc el regust amarg de no poder resoldre tota la feina, però estic satisfet del meu pas per l'alcaldia
JOSEP MONREAL
ALCALDE DE SANTA SUSANNA (CiU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Díaz acusa el PSOE de deslleial per no haver informat Sumar de l’ajuda militar a Kíiv

barcelona
Guerra a Gaza

Noruega celebra el reconeixement de Palestina com un “dia especial”

Barcelona
Guerra a Gaza

Irlanda afirma que Europa pot fer “molt més” per aconseguir un alto el foc

Barcelona
Política

Quatre mesos per renovar la senyera esparracada del castell de Montjuïc

Barcelona

Bagué denuncia de nou el retard del desdoblament de la N-260

besalú / figueres
àfrica

Sud-àfrica vota amb la incertesa de si l’ANC reeditarà la majoria absoluta

barcelona
argentina

Primera crisi de govern del president argentí Javier Milei

barcelona

SOM-HI-ERC demana que la piscina es gestioni amb prestació de serveis

santa coloma de farners
Guerra a Gaza

Israel acusa Sánchez "d'incitar al genocidi del poble jueu”

barcelona