Política

“El treball ni em cansa ni m'espanta

L'actual alcaldessa de Malgrat creu que el model de poble en què treballa des del 1991 encara no s'ha enllestit

Diu que ha governat bé amb el PP, però que es presenta a les eleccions per obtenir una majoria àmplia

Va ser escollida dimecres per unanimitat i sense fissures. Des del despatx de l'alcaldia assegura que n'ha vist passar de tots colors, però que aquests anys ha hagut d'atendre molts més ciutadans amb situacions personals problemàtiques. Conxita Campoy manté que té molt bona memòria però que no és gens rancorosa.

Sisena vegada com a candidata i assegura que encara no ha enllestit el seu projecte de poble. Conxita Campoy, alcaldessa des del 1991, aposta per tornar a revalidar una majoria àmplia per governar “amb tranquil·litat” després d'un mandat convuls en què les relacions amb l'oposició han estat especialment tibants.

Aquest cop s'ha fet pregar per confirmar que continuava.

No és pas veritat. Jo sempre he esperat la ratificació de l'assemblea abans de dir que em presentava. S'ha obert un procés per veure si hi havia altres propostes i s'ha votat l'única que es presentava.

Què la motiva a continuar?

Doncs el mateix que la primera vegada: el servei al poble. El treball ni m'espanta ni em cansa, i en aquests anys hem fet molta feina per anar dibuixant un model de poble.

I en tants anys no ho ha pogut enllestir?

No. Segurament m'hi hauria d'estar tota la vida per aconseguir-ho, i potser ni així. S'han fet grans passos, però encara queden coses a fer. L'administració és lenta, fan falta molts diners i sovint has de saber aprofitar les oportunitats per tirar endavant els projectes.

Precisament en aquest mandat de crisi, de projectes grans també se n'han fet.

N'estic molt satisfeta. Hem condicionat el nucli antic, hem fet els passos a nivell de Renfe, el camp de futbol, la piscina coberta, la comissaria de la policia...

També se n'han deixat de fer...

El Teatre Auditori, per prudència i davant la situació actual de crisi, s'ha ajornat. No hem renunciat a tenir-lo, però haurem d'esperar millors temps. Resoldre la mobilitat també és una assignatura pendent, i tirar endavant la ciutat sanitària a l'entrada de Malgrat.

S'ha acabat farcir els programes amb grans obres?

Malgrat està força ben cobert pel que fa a infraestructures. Els propers anys s'ha d'intensificar el treball amb les persones, sobretot gent gran i gent jove, amb l'economia local, i amb les ajudes de feina.

El pacte amb el PP ha estat satisfactori?

Ens hem entès bé, hem treballat a gust i ens hem respectat.

Cosa que no es pot dir de l'oposició.

Tots hem comès errors, però uns més que els altres. I això en campanya no ho podem obviar perquè el govern arrossega encara tres contenciosos per la riera i vaig haver d'anar als tribunals imputada per una bossa de garrofes l'autor de la qual va ser aplaudit per regidors de l'oposició. I força coses més que han endurit aquest període.

Per tant, l'oferta de pactes queda restringida.

Nosaltres ens presentem per obtenir la majoria que ens permeti governar, però s'haurà d'esperar el resultat de les eleccions. I després ja en parlarem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants sense papers que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona

El PSC vol augmentar el parc d’habitatge públic a comarques gironines

girona

Veray (PP): “socialisme i separatisme són inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona