Política

cabrils

CiU de Cabrils aprofundeix en la divisió

Un grup de militants desafia el partit i proclama el seu propi candidat en una assemblea desautoritzada

La secció local de CiU a Cabrils es prepara per un altre capítol de lluites internes coincidint amb la precampanya de les eleccions municipals del maig. Un cop més, la disputa entre famílies posa en perill els resultats electorals de la federació en un municipi que, sociològicament, és procliu als plantejaments del partit. Un exemple d'aquesta afectació el trobem en el fet que durant les darreres eleccions al Parlament la federació nacionalista va aconseguir el 56% dels vots, però al ple municipal només disposa de dos regidors, a l'oposició, d'un total de 13.

El conflicte es planteja ara per part d'un grup de militants, una trentena aproximadament, encapçalats per la presidenta local de CDC a Cabrils, Marta Garcés, que, en desacord amb l'actual grup municipal, han impulsat una candidatura alternativa. La cap de llista és la mateixa Garcés i la proposta va ser aprovada en una assemblea que es va fer dimecres al vespre. Aquest acte, al qual van acudir únicament els partidaris de Garcés, havia estat prèviament desautoritzat per l'executiu comarcal i nacional del partit, que va demanar la seva desconvocatòria. Tot i això, els militants van desa-fiar l'estructura i van acabar declarant Garcés com a cap de llista. “Considero que sóc la cap de llista legítima”, explicava ahir Marta Garcés, que ja havia estat regidora en un govern actual del municipi. Garcés, però, no va voler entrar a comentar la reprovació de la seva candidatura per part dels òrgans supramunicipals del seu partit.

El president comarcal de CiU, Xavier Badia, va censurar ahir el procediment de “fets consumats” dels militants díscols, però no va voler concretar qui serà el pròxim candidat de la federació a Cabrils. “Nosaltres estem a favor de l'opció que generi menys discrepàncies possibles”, va dir. Tot i això, no va amagar una certa preferència per la darrera alcaldable i actual portaveu del grup al ple municipal, Lina Morales. “Va ser la cap de llista de la força més votada, va ser alcaldessa i feta fora per una moció de censura, cal tenir-ho en compte”, va declarar ahir Badia, que també és de Cabrils. La direcció comarcal, però, vol evitar en la mesura del possible una altra escissió, que els debiliti encara més amb vista a les eleccions del 22 de maig.

A tot això, Morales es manté en un segon pla, conscient que és la carta del partit. La regidora no va voler fer declaracions ahir, però va afirmar que es troba en espera de rebre notícies per part del president de la federació de les comarques de Barcelona de CDC, Jordi Turull. A més d'això, queda pendent quin dels dos candidats facilitaria un millor encaix amb l'altra meitat de la federació, UDC. Fonts pròximes al partit democratacristià, però, apunten que la continuïtat de Morales podria ser més ben vista que no l'entrada de Garcés.

No estem d'acord amb la manera de fer d'aquests militants; això només complica les coses
Xavier Badia
president de Ciu al maresme
Compto amb el suport unànime de la militància, em considero la candidata legítima
Marta Garcés
presidenta de cdc a cabrils


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona
LA crònica

El joc de les preguntes

Sílvia Paneque
Candidata del PSC per Girona

“Tot té un impacte, fins i tot no fer la transició energètica”

Girona
REGNE UNIT

El llegat de Thatcher continua viu

Londres

Envoltats de desinformació

Barcelona
Alba Tobella
Cofundadora i directora de Verificat

“En campanya és quan hi ha més desinformació”

Barcelona

Assenyalar la migració amb mentides

barcelona

Junts i les inversions de l’Estat

barcelona