JAUME HOMS

ALCALDE DE NAVATA (CIU)

«Torremirona ha estat la zona industrial del municipi de Navata»

L'alcalde de Navata considera que la urbanització i el camp de golf han dinamitzat l'economia del poble i han estat una eina promocional que ha ajudat a vendre una oferta esportiva

Jaume Homs és alcalde de Navata des del 1987 i abans n'havia estat regidor quatre anys. La feina municipal, la compagina amb la d'encarregat d'obres d'una empresa de construcció. El municipi ha experimentat una transformació els últims anys motivada per la construcció de la urbanització i el camp de golf de Torremirona i la variant.
–El desdoblament de l'N-260 entre Besalú i Figueres es té en compte amb la variant actual o s'haurà de fer un nou traçat?
–«Nosaltres, des de l'inici, vam voler mantenir el traçat actual i vam presentar a Foment una proposta viable. Demanàvem que tot el recorregut per l'àrea urbana tingués el mínim impacte, tant acústic com visual, i això passava pel soterrament del traçat en una trinxera que, en la part que passava més a prop del poble, havia de ser tapada. Foment no ho veia malament, però no els va interessar. L'afectació per fer l'autovia era de cent metres i això no ho podíem permetre. Per tant els vam dir que busquessin una alternativa i aquesta és la que ells ja volien des del primer moment, que és fer un nou traçat que voltejava Torremirona.»
–I al govern municipal li va bé aquesta alternativa?
–«Volíem el traçat actual, però amb unes certes condicions. Si es fa un traçat allunyat d'aquest, els hem demanat que acostin els accessos al màxim possible al poble. També he de dir que, de moment, tot i que la vaig demanar, no tenim informació sobre què planeja Foment.»
–Què diu ara la gent del poble que tant va criticar la variant quan es va fer l'any 1994?
–«Ara ja està assumida, però hi va haver una oposició molt dura. Jo sempre he dit que, a la variant, hi ha parts positives i negatives. Ens pensàvem que en ser un lloc de pas, si hi ha aparador és més fàcil, que la gent s'hi aturi. Jo hi estic d'acord, però ha de ser un aparador ben preparat, no un aparador amb dificultats com era l'antic traçat de la carretera pel mig del poble. Jo sempre he cregut que si el nostre comerç ho fa bé, la gent vindrà passi o no la carretera per davant de l'establiment. I ara dic el mateix: si porten el desdoblament de l'N-260 més lluny, ens hem de preparar i fer una oferta que sigui un reclam perquè la gent vingui, no per a la gent que passi.»
–Què ha significat per al municipi el complex de Torremirona?
–«S'han aconseguit els objectius que es van fixar quan es va tirar endavant el pla parcial. Penso que ha estat la nostra zona industrial. Ens ha portat promoció econòmica i llocs de treball i també ens ha fet una promoció externa del municipi. Gràcies a Torremirona es coneix Navata a l'Estat i a molts països.»
–Fa cinc anys que hi fa estada el Vila-real i en aquestes temporades sempre s'han classificat per a Europa i fa un mes i mig hi va venir l'Espanyol, quan estava cuer a primera, i ha sortit del descens. Proven els aires de Navata?
–«No ho sé, però això que dius és ben veritat i l'altre dia li ho comentava al director esportiu del Vila-real.»
–Navata ha crescut molt aquests darrers anys. S'hi vol posar fre?
–«Tenim la necessitat de disposar d'un pla d'ordenació urbanística, però no per créixer, sinó per endreçar. No és un municipi amb desgavell, però sí que cal posar-nos al dia, perquè les normes subsidiàries que tenim ja han fet la seva feina i ara no encaixen a l'hora de planificar. Això ens fa perdre oportunitats públiques i privades. Hem de preparar el municipi per aquelles mancances que s'hi detecten.»
–En aquests moments, a exposició pública, hi tenen un pla de circulació que començaran a aplicar ben aviat.
–«Volem pacificar de trànsit el nucli antic i que els cotxes aparquin tot al voltant, en un centenar de places que es creen. També variarem alguna direcció de carrers, però no hi ha gaire canvis.»
–També posaran en circulació el mes de juny un carnet municipal d'esports. De què es tracta?
–«És una targeta amb una quota anual que permet l'entrada a les piscines municipals, un descompte a les activitats que fa l'Ajuntament i la possibilitat d'accedir al gimnàs de Torremirona en un horari determinat i pagant un suplement. Aquest carnet comporta un pas més d'un projecte que vam començar fa tres anys amb la infància, que es diu Iniciació esportiva i educació amb valors a través de l'esport. L'any passat ja es va fer una escola de futbol i aquest any hem volgut crear aquest lema: ‘Esport és igual a salut i salut és igual a qualitat de vida.'»
–Un equipament que es remodelarà serà el centre cívic.
–«Ara posarem a licitació les obres d'ampliació i condicionament de l'edifici. El bar actual s'enderroca: es fa nou i s'hi aixeca una planta més, d'un centenar de metres quadrats, per fer-hi activitats».


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
escòcia

El ministre principal escocès vol mantenir-se en el poder després de trencar la coalició

barcelona
Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona