Política

cabrils

Colomer abandona la política i no serà l'alcaldable del PSC

El nou cap de llista socialista serà el fins ara regidor del Grup d'Esquerres de Vilassar de Dalt, Santi Dorca

Finalment seran sis, i no cinc, els alcaldes del Maresme que abandonen la política aquest mandat. El darrer cas és el de Cabrils, on el socialista Joaquim Colomer no aspirarà a l'alcaldia, tal com va confirmar ell mateix ahir.

La decisió, segons Colomer, respon únicament a motius de caràcter personal. “Des de principi d'any que hi donava voltes, crec que ha arribat el moment de ser un ciutadà i prou”, assegurava l'encara batlle cabrilenc, que confessa que se sent orgullós “del canvi que ha fet Cabrils en aquests darrers anys”. Els mandats de Colomer, però, han estat marcats per la tensió i les lluites internes. El 1999 es va presentar en la llista de CiU, però va acabar abandonant el grup municipal i sent nomenat alcalde gràcies als vots del PSC, ERC i el PP. Entre el 2003 i el 2007, ja amb el PSC, va compartir l'alcaldia amb CiU, partit a qui va foragitar del govern el 2008 amb la seva segona moció de censura. “No em penedeixo de res del que he fet, jo no he inventat les lleis”, assegurava ahir. I hi afegia: “Els projectes els fan les persones, i no els partits polítics”. Un cop entregui la vara d'alcalde, Colomer continuarà sent el primer secretari del PSC al municipi i ampliarà la dedicació al seu negoci: un taller de mecànica.

Canvi radical

A més, diu que assessorarà els futurs regidors socialistes, que seran encapçalats per Santi Dorca, que actualment és regidor del municipi veí, Vilassar de Dalt. El canvi de Dorca serà fort ja que passarà de número 3 a número 1 i de ser-ho amb el Grup d'Esquerres de Vilassar de Dalt (GEVD), una marca d'ICV-EUiA, a ser-ho amb el PSC. De fet, l'alcaldable socialista ja s'ha donat de baixa de la militància a ICV i als pròxims comicis hi acudirà com a independent. “Per a mi, el canvi més gran és el de la responsabilitat, perquè tant el PSC com ICV prioritzen les mateixes polítiques d'esquerres”, va afirmar ahir Dorca, que ja ha estat ratificat per l'agrupació local en una operació llampec. I és que no va ser fins dilluns que Colomer va anunciar que plegava a la resta de membres del govern.

LES FRASES

Em sento satisfet de la feina feta i no em penedeixo de les mocions de censura
Joaquim Colomer
alcalde de cabrils (psc)
Aquesta nova situació és un repte per a mi i l'afronto amb moltes ganes
Santi Dorca
cap de llista del psc a cabrils


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ