Política

Mas confia en el PP per suprimir l'impost de successions abans del 22-M

El president recorda que els populars volen eliminar la taxa

Sosté que aquest era un compromís electoral que s'ha de complir per “credibilitat”

És una qüestió de “credibilitat”. Així és com va justificar, altre cop, el president de la Generalitat, Artur Mas, l'eliminació de l'impost de successions que el govern preveu fer efectiva abans de les municipals del 22 de maig. Amb el calendari apuntant a l'abril, Mas espera “teòricament” comptar amb el suport del PP, que és partidari de l'eliminació, tal com han fet altres territoris com ara Madrid. De fet, els populars ja van instar CiU a “moure fitxa” aquest febrer passat. Si es materialitza l'acord amb el PP seria un exemple més que la federació confia en els d'Alícia Sánchez-Camacho per pactar les mesures econòmiques.

Mas pretén suprimir successions “com més aviat millor”. I ho farà perquè és “un dels pocs compromisos concrets” que CiU va incloure en el programa electoral per al 28-N. El president va recordar que la federació va rebre “un suport majoritari” a les urnes, argument amb què intentarà defensar la supressió davant del rebuig de les forces del tripartit. “S'hi oposen cada dia”, va lamentar.

El PSC, ERC i ICV-EUiA han demanat en reiterades ocasions al llarg de la nova legislatura que el govern no faci efectiva la promesa ateses les necessitats financeres de la Generalitat. Les forces d'esquerres sostenen que l'impost, després de la reducció que ja en va fer l'anterior executiu, només grava sobre un 6% dels catalans i, en canvi, permet ingressar uns 400 milions a les arques catalanes.

LES FRASES

Les esquerres haurien d'impulsar aquesta part del programa que va tenir tant suport
Artur Mas
president de la generalitat
És un impost injust i desfasat que genera desigualtat amb les comunitats que ja l'han eliminat
Enric Millo
portaveu del pp (18-02-2011)

LA XIFRA

400
milions d'euros,
segons les forces d'esquerres, deixarà d'ingressar la Generalitat si elimina successions.

“Com succeeix a Alemanya, estem farts de pagar”

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, va assegurar ahir que com passa a Alemanya en relació amb el sud d'Europa, “nosaltres, els catalans, també estem tips de pagar i d'una solidaritat que altres aprofiten per estar en les mateixes condicions que nosaltres”. Tenim dret, va afegir durant la presentació del candidat a l'alcaldia de CiU a Artés, Roger Genescà, a “reclamar d'una vegada un finançament just pel nostre país i un dèficit fiscal molt més petit”.

Duran i Lleida també va aprofitar l'acte per reclamar suport per tal de poder ajudar els emprenedors, la petita i mitjana empresa i els autònoms per crear ocupació. En una rèplica a les crítiques llançades des del PSC, el secretari general va afirmar que, a partir d'ara, “s'ha de gastar allò que es pugui pagar”, però que “res ni cap servei en l'àmbit de la sanitat, educació i pel que fa a les polítiques socials, que sigui necessari, no quedarà per fer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona