Política

Eleccions a tres bandes

El municipi més petit de la comarca afronta els comicis municipals amb el retorn de l'alcalde, César Díaz, després d'haver tingut un greu accident, i amb el PSC que s'intentarà obrir pas entre els nacionalistes i ERC

Òrrius, el municipi més petit de la comarca, afronta les properes eleccions municipals amb tres candidats: César Díaz (actual alcalde de CiU), Jordi Rull (ERC) i Francesc Garrido (PSC). D'aquestes tres propostes n'haurà de sortir la composició del consistori, format per set regidors. En les eleccions del 2003 i el 2007, el repartiment d'edils va ser igual, quatre per a CiU i tres per ERC, deixant els nacionalistes amb majoria absoluta en un poble tradicionalment convergent.

Aquests comicis, però, tenen un component que sobrepassa la temàtica electoral. Es tracta del retorn a la vida política de l'alcalde, que l'any passat va tenir un greu accident que l'ha mantingut apartat del poder fins fa unes setmanes. “Tinc ganes de tornar-hi i tirar endavant”, va admetre César Díaz, que no va dubtar a afirmar que “Òrrius es mereix CiU i necessita CiU”. L'alcalde va destacar projectes que s'han dut a terme en aquest mandat, com ara la coberta del poliesportiu, el passeig de la Ribera o l'augment de la freqüència de pas pel poble de l'autobús que els uneix amb Argentona i l'hospital de Mataró.

Per la seva banda, el republicà Jordi Rull va destacar el consens general que ha imperat al consistori entre les dues forces presents, tot i la marxa del seu grup a l'oposició el 2009. “Durant aquest mandat han tornat les bones relacions amb tothom”, va afirmar Rull.

La cara nova dels comicis orriencs és la de Francesc Garrido, que per primera vegada encapçala la llista del PSC. “És obvi que el principal objectiu ha de ser poder entrar a l'Ajuntament”, va manifestar, tot i reconèixer que “Òrrius no és un poble de tradició socialista”.

Pel que fa a les prioritats del municipi per al nou mandat, els tres candidats van coincidir en dos aspectes: la construcció de l'edifici per a l'escola, que actualment està en barracons, i controlar la despesa municipal i desenvolupar polítiques socials per poder sortir de la crisi.

Pel que fa a l'escola, l'alcalde va explicar que “només falten uns temes burocràtics per fer la cessió del terreny a la Generalitat perquè es puguin començar les obres”. Ara, en aquests comicis s'haurà de veure si el mapa polític d'Òrrius pot arribar a canviar o es manté només amb CiU i ERC com en els dos darrers mandats.

LES CLAUS
Escola.
La construcció de l'edifici del centre és una prioritat comuna per a tots els candidats.
Crisi.
Controlar la despesa pública i fer polítiques per combatre la crisi és un dels altres objectius que comparteixen.
César Díaz
CiU
Alcalde. 45 anys. Forner. És el segon cop que es presenta com a candidat.
Jordi Rull
ERC
62 anys. Educador. És el segon cop que es presenta com a cap de llista.
Francesc Garrido
PSC
42 anys. Consultor de la indústria farmacèutica. És presenta per primer cop.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona