Política

El PSC es renova per batre Ribé

Els veïns de Castellví de la Marca rebran en els pròxims dies una carta al seu domicili en què l'actual alcalde, el convergent Pere Ribé, els comunica que tornarà a ser el candidat de la federació. Després es farà la presentació pública del candidat. Ribé va explicar ahir que vol mantenir aquesta “tradició” abans de parlar sobre la candidatura, però va acabar explicant al diari que efectivament es tornarà a presentar a les municipals i que s'hi presenta amb l'objectiu d'acabar aprovant el POUM i millorar els serveis municipals. Ribé es mostra satisfet del treball fet durant aquest mandat i, per sobre del treball que ha dut a terme, del que està més satisfet és “de la pau social que hi ha al poble i el fet que s'ha treballat per ajudar les famílies afectades per la crisi”. Ribé és alcalde des del 1999 i ha aconseguit un notable suport al poble.

Abans que Pere Ribé aterrés en la política municipal, el PSC tenia la taca vermella del socialisme posada a l'Ajuntament del poble, primer amb Pere Casanova a l'alcaldia, del 1979 al 1990, i després amb Núria Morató, del 1990 al 1999. En les dues darreres eleccions, malgrat el temps que fa que ocupa el càrrec, Ribé ha sabut mantenir els suports. CiU va obtenir 548 vots el 2003 i 500 el 2007, al davant del PSC, que en va obtenir 204 el 2003 i 212 el 2007. El cens del poble és de 1.231 habitants.

Per fer front a la tendència taronja del poble de la darrera dècada, el PSC ha optat en aquesta ocasió per renovar la seva candidata. Núria Morató ha passat el relleu a Núria Bolet, que era la número quatre de la llista de Morató. “El nostre objectiu és garantir més serveis per als veïns del poble i tenir cura de l'entorn rural i el patrimoni local, i fer que els veïns s'estimin encara més el seu poble”, afirma. La candidata socialista és de moment l'única alcaldable confirmada que s'enfrontarà a Ribé. ERC no ha confirmat encara la seva candidatura ni tampoc el PP, les dues formacions que van provar de fer-se forat en la política local; totes dues, però, van quedar a les portes d'assolir-ho, ja que no van aconseguir representació.

Pere Ribé
CiU
És alcalde des del 1999 i es presenta un altre cop a l'alcaldia. Diu que el seu objectiu és aprovar el POUM que han iniciat, ja que l'anterior és de la dècada dels vuitanta, i mantenir la pau social.
Núria Bolet
PSC
Substitueix la cap visible del PSC al poble des del 1990. Núria Morató va ser alcaldessa del 1990 al 1999. Bolet prioritzarà la millora dels serveis i el respecte del medi rural i el patrimoni.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona