Política

Fortiana es quedarà sol

CiU té probabilitats de presentar-se en solitari a causa de les dificultats per fer llista del PSC, que és l'altre grup present al consistori, i del PP, que mai no ha obtingut representació

La supremacia que manté CiU a Llers podria continuar quatre anys més perquè, a hores d'ara, és l'única candidatura que s'ha tancat. El PSC, que ha estat present des de fa anys amb el paper d'oposició al consistori, té dificultats per poder formar la candidatura. Dels tres regidors actuals, dos, Gemma Paraire, que va ser la cap de llista ara fa quatre anys, i Juan Antonio Fernández han anunciat que no continuaran, i el tercer, Miquel Garcia, està disposat a encapçalar la llista però ha reconegut les dificultats per trobar gent que es vulgui implicar en treballar pel poble. “No crec que aquest cop fem llista”, ha comentat Garcia. A l'entorn del PP tampoc no es detecten moviments per presentar candidatura. Els populars, tot i presentar-se el 2003 i el 2007, mai no han tingut prou vots per obtenir representació.

La llista de CiU mantindrà bona part dels integrants actuals, ja que repetiran Miquel Roura, Eva Ungé i Josep Fernández. En canvi, no continuaran Mercè Cervera i Victor Alsina. “Penso que aquests anys hem fet un gran treball, i els equipaments que s'han construït, com ara l'ajuntament, la piscina i la llar d'infants, ara es tracta de gestionar-los i fer-ne el manteniment”, ha sostingut Fortiana. Entre els objectius futurs hi ha la millora dels serveis de la urbanització La Vinya Gran i de la xarxa d'aigua del nucli antic. També es vol fer un accés nou al cementiri, un magatzem municipal i una zona d'horts, segons ha explicat el cap de llista convergent.

Una de les obres que començaran els mesos de maig o juny i de la qual el municipi podrà gaudir en el mandat vinent és la rehabilitació del castell, un espai històric que data del segle XII. Foment destinarà 552.268 euros a aquest projecte i la previsió és que la rehabilitació estigui acabada l'estiu del 2012.

LES CLAUS
Accessos.
El municipi està pendent que es resolgui una reclamació històrica: l'entrada i sortida a l'accés nord de l'AP-7 als Hostalets. Aquesta actuació semblà que es farà amb l'ampliació del tercer carril. També s'ha d'obrir el nou vial que des de Hostalets enllaça amb el centre penitenciari Puig de les Basses, previst per a l'any vinent.
Castell.
Es probable que les obres de rehabilitació comencin a finals d'aquest mandat. El projecte planteja actuacions de consolidació de les estructures del recinte fortificat i d'adequació dels espais exteriors, que actualment són de titularitat pública.
Carles Fortiana
CiU
És alcalde des de fa deu anys i abans ja havia estat sis anys de regidor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona