Política

El bastió d'ERC a l'Alt Empordà

L'alcalde republicà Pere Trias fa dinou anys que és en el càrrec i CiU i el PSC aspiren a trencar la supremacia. La situació econòmica de l'Ajuntament és un dels temes electorals

Vilajuïga ha estat el bastió més important d'ERC a l'Alt Empordà, ja que la supremacia d'aquest partit a les darreres dècades ha estat inqüestionable, tot i que no sempre ha disposat de majoria de govern. Això ha fet que l'alcalde Pere Trias hagi accedit a càrrecs de responsabilitat en el partit i, també, en altres institucions com ara la Diputació. En aquests darrers anys, el municipi ha crescut amb equipaments com el centre cívic o el centre d'acollida turística (CAT) que s'ha fet a peu de carretera. Les inversions han fet, segons els candidats de CiU, Xavier Canal, i del PSC, Joan Aguilar, a l'oposició, que les finances municipals n'hagin quedat afectades. “No n'hi ha prou amb construir, cal gestionar. El centre cívic està molt bé, però s'ha fet amb un finançament a llarg termini que ha hipotecat tot el proper mandat”, ha comentat Aguilar, que no dubta a qualificar de mala gestió econòmica la que ha dut a terme el govern. També el cap de llista socialista creu que les finances han estat l'assignatura pendent. “S'ha estirat més el braç que la màniga. Es va haver de fer un pla de sanejament i potser caldrà fer-ne un altre”, ha dit.

LES CLAUS
Gestionar equipaments.
En aquest mandat s'han construït equipaments importants com el centre cívic, que ofereix diferents serveis, i el centre d'acollida turística, ara cal dinamitzar-los i gestionar-los.
Austeritat.
Tots els candidats a les municipals coincideixen a dir que la situació econòmica municipal obliga a polítiques d'austeritat i control de la despesa.
Parc agrícola i de la pedra seca.
El projecte ha arrancat en aquest mandat i ja s'ha fet alguna actuació. Són un seguit d'activitats que relliguen el patrimoni històric i social amb el medi ambient.
Pere Trias
ERC
És alcalde des de l'any 1992 i en aquests darrers mandats ha format part del govern de la Diputació. Es presenta amb una llista semblant a l'última, ja que fa quatre anys hi va fer una gran renovació.
Xavier Canal
CiU
És el segon cop que encapçala la llista de CiU i confia a retallar la diferència amb ERC, que les darreres dècades ha tingut la supremacia i en aquest mandat ha governat en majoria.
Joan Aguilar
PSC
El cap de llista socialista fa 12 anys que és al consistori com a regidor. Fa quatre anys ja va encapçalar la candidatura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona