Política

EL PERFIL. Mataró. CiU

Joan Mora

El repte d'un empresari d'èxit

Potser perquè encara és un gran desconegut per a molts mataronins, o perquè el seu discurs al llarg d'aquests anys ha estat un pèl contradictori i ambigu en certs aspectes, Joan Mora, el candidat de CiU a l'alcaldia de la capital del Maresme, ha decidit que la millor manera de resoldre tant una cosa com l'altra és publicant un llibre. Ciutadà Mora, més que una biografia, és una llarga entrevista entre el candidat i l'historiador Ramon Reixach. Fins el 2006, el seu nom estava íntimament lligat a les noves tecnologies. A banda de ser el director general d'una empresa dedicada al desenvolupament de programari de gestió –Kriter Software–, Mora va ser el primer president del Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Maresme (GENTIC).

Però aleshores van coincidir dos fets que el van catapultar a la primera línia política: primer, el seu nomenament com a president local de CDC; després, l'anunci, per sorpresa, del qui havia estat el líder de la federació a l'Ajuntament, el doctor Joaquim Esperalba, que no tornaria a ser cap de llista. Acostumat a assumir grans reptes, aquest home de negocis va decidir llançar-s'hi de ple i presentar-se com a alcaldable de CiU com si res, tot i la seva inexperiència. No li va sortir malament del tot, perquè va guanyar el setè regidor. Quatre anys després, Mora ha après a moure's en el món de la política local, ha apartat les persones que li feien nosa i ha aconseguit cohesionar un equip prou sòlid i de confiança al seu voltant. La mentalitat guanyadora li diu que ara està preparat per “fer el canvi” i governar una ciutat històricament en mans del PSC: l'única obsessió que té entre cella i cella.

Joan Mora va néixer a Arenys de Mar el 8 d'agost de 1963 en una família de pagès que, de ben petit, va inculcar-li la cultura de l'esforç. Fonamentalment vivien de la maduixa i l'horta. Amb catorze anys va anar a estudiar a Mataró, a Santa Anna, a fer formació professional d'Administració d'Empreses. Allà va conèixer la Pili, amb qui es va casar i amb qui té dos fills, en Marc i en Joan. Va viure un temps a Mataró, al barri obrer de Rocafonda, però des de fa anys està establert a Cabrera de Mar. Li agrada l'esport, la lectura, la muntanya i les motos.

Segur de si mateix, inquiet, perfeccionista fins a la medul·la, creu que pot portar l'Ajuntament com si fos un negoci per treure'l de l'atzucac econòmic. Malgrat els bons auguris que hi ha perquè CiU doni la campanada, és prudent i recorda que encara hi ha feina per fer, com ara pentinar pis per pis, com va fer Joaquim Esperalba, els barris on encara no se l'ha vist prou. Al doctor no li va servir de gaire. Caldrà veure com se'n surt aquest empresari en terreny hostil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.