Política

Barcelona Decideix considera satisfactòria una participació del 10%

La plataforma comptarà amb 3.000 voluntaris, 347 col·legis electorals i 340 persones dedicades a la seguretat

Gairebé 1,5 milions de persones estan convocades a votar i l'organització espera superar la participació de la consulta de la Diagonal

La plataforma Barcelona Decideix ultima els preparatius de la consulta del 10-A amb la intenció de superar la participació del12,4% del referèndum de la Diagonal. El portaveu, Alfred Bosch, ha assegurat que la plataforma organitzadora de la consulta sobiranista a la ciutat se sentiria “satisfeta” si la participació superés el 10% .

La bossa de votants potencials a Barcelona per pronunciar-se sobre la independència de Catalunya és de 1.420.580 persones, una xifra que inclou als 25.674 joves d'entre 16 i 17 anys i als 251.866 estrangers censats. Per aquesta raó, la plataforma comptarà amb la participació de 3.000 voluntaris, 347 col·legis electorals i 340 persones destinades a la seguretat.

Amb la de Barcelona es tanca l'onada de consultes iniciada a Arenys de Munt el 2009 i Bosch ha assegurat que les consultes han fet “augmentar la consciència sobre la realitat catalana” i que “pocs processos històrics han aconseguit alguna cosa com això”.

El portaveu ha recalcat que la relació que han mantingut els organitzadors tant amb l'actual govern com amb el tripartit no ha estat “excessivament intensa”, tot i que ha confirmat que la Generalitat ha els ha cedit 75 urnes. No han pogut comptar, en canvi, amb urnes de l'Ajuntament de Barcelona, que no ha volgut facilitar-les.

La plataforma ha desvetllat que preveuen un increment del vot negatiu. Malgrat que no és una dada copsable de moment, sí que ha comprovat que a mesura que la consulta s'apropava a l'àrea metropolitana de Barcelona, augmentava el vot negatiu.

Plenes garanties

Barcelona Decideix ha assegurat que la consulta de la capital catalana té plenes garanties de transparència electoral i de seguretat ciutadana. Seguiran la jornada 50 observadors internacionals i els organitzadors han recalcat que tots els col·legis electorals estaran interconnectats amb un sistema informàtic central que garantirà que la gent no pugui votar dues vegades.

Urnes històriques

La seu d'UGT a la Rambla serà l'encarregada de centralitzar les dades de participació i l'escrutini. A l'exterior tindrà un col·legi electoral amb dues urnes que Bosch ha qualificat “d'històriques”: la que es va fer servir a Arenys de Munt i la que va utilitzar el president de la Generalitat, Artur Mas, per emetre el seu vot.

Barcelona Decideix confia en oferir dades de participació a les 20:30 hores de diumenge i que a les 22:30 hores ja es puguin conèixer les dades provisionals de l'escrutini. Però independentment del que acabi passant i de l'èxit de la consulta, el que sí que han deixat clar els organitzadors és que “d'aquí no en sortirà cap partit polític”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona