Política

CiU s'ensuma la reedició del pacte

CiU no oblida que va quedar fora del govern tot i ser la formació més votada arran d'un acord entre PSC i ERC, que no amaguen la bona relació que han tingut tot el mandat

Els representants de CiU a Portbou continuen tenint clavada l'espina que els va suposar guanyar les darreres eleccions, però veure's fora de l'alcaldia –que havien tingut en anteriors mandats– com a conseqüència del pacte que hi va haver entre PSC i ERC. L'oposició al parc eòlic va ser el principal nexe d'unió entre socialistes i republicans, i ara els dos grups en fan un balanç positiu de com ha anat el govern compartit, encara que, de portes enfora, no volen fer plantejaments pel proper mandat. Per contra CiU no té cap dubte que els seus dos oponents estan disposats a renovar el pacte si cap no treu majoria. Els convergents repeteixen el candidat que ja va situar fa quatre anys, Josep Lluís Salas, després que el 2007, a la llista, es va fer foc nou amb els darrers governs que havia encapçalat Manel Flores. Per tant els tres candidats –Antoni Vega (PSC), Josep Lluís Salas (CiU) i Joan Gubert (ERC)– són els mateixos que es van enfrontar fa quatre anys.

La reordenació del front de mar ha estat el projecte més polèmic que s'ha afrontat en aquest mandat, un cop s'ha deixat de parlar del parc eòlic que va dividir la població entre partidaris i detractors en els anys precedents.

LES CLAUS
Infraestructures ferroviàries.
L'entrada en funcionament de tota la línia del TAV entre Barcelona i París en el proper mandat s'ha de veure com afectarà en el municipi. Portbou vol potenciar l'àmbit de les mercaderies i la formació ferroviària.
Walter Benjamin.
Al voltant d'aquest filòsof alemany que va morir al municipi altempordanés fa setanta-un anys es fan diferents activitats. Potenciar el Memorial i la seva figura és un dels treballs de futur.
Turisme.
El poble ha anat perdent els sectors que tenien més força històricament i ara el full de ruta passa per potenciar-lo com a destí turístic.
Josep Lluís Salas
CiU
Encapçala la llista per segon cop. Fa quatre anys va ser la formació més votada, però va quedar fora del govern. Està convençut que si CiU no treu majoria es reeditarà el pacte PSC-ERC.
Antoni Vega
PSC
És l'alcalde des de fa quatre anys, quan va encapçalar per primer cop la llista del PSC. Tot i que la formació va quedar per darrere de CiU, va arribar a un acord amb ERC per governar.
Joan Gubert
ERC
Torna a encapçalar la llista republicana i, en aquest mandat, ha estat el regidor de Cultura i responsable del projecte Walter Benjamin.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona