Política

“No pactarem amb ERC”

L'únic regidor independent de les Borges Blanques repeteix ara de la mà de la FIC

La sintonia amb CiU és molt bona

Independents per les Borges és la llista amb que Francesc Macià intentarà mantenir la representació que, des de fa moltes legislatures, ostenta a l'Ajuntament.

Per què es presenten amb la FIC?

Hi ha la tradició de ser independents i volíem continuar-la. Si et vols presentar, segons la normativa, és una trava presentar-se com a agrupació d'electors. Dins la llista, no hi ha ningú amb carnet de partit. Jo no tenia ganes de presentar-me de cap de llista, però el jovent que ha entrat creia que calia valorar l'experiència i donar-li continuïtat.

Vas ser el líder comarcal de Reagrupament durant les eleccions al Parlament. Per què no has optat per aquest partit?

Ens hi vam posar perquè Reagrupament per mi era una associació. Vaig ser als dos congressos que es van celebrar. La idea era tenir un front comú per a veure si sortia alguna cosa positiva, però les coses no han sortit com s'esperaven. Però si en algun lloc es presenta amb ERC i hem de donar els vots al Consell Comarcal a Esquerra, tenim molt clar que no ho farem. ERC s'ha portat molt malament: ha instrumentalitzar la política a favor personal; i s'ha venut el país als espanyols al pactar amb el PSC.

Preferiu donar-los a CiU?

Tampoc, perquè encara no hem vist cap on aniran. Ha passat massa poc temps des que estan al govern. Mesurarem els passos a seguir.

Em refereixo a les Borges. Del cap de llista ja en coneixeu la feina que ha fet al consistori per poder-la valorar. I vostè ha governat amb ell.

És una persona amb les idees clares i hi hagut una sintonia total quan vam governar plegats, però tot depèn del tracte i del programa que portin. Això no vol dir que sintonitzem amb CiU. Amb ERC en vam sortir escaldats pel comportament de les persones.

Però CiU no és independentista.

Bé, però ara estem parlant en clau local, de les persones i el benestar. Des del municipi es fa molt pel país, però has de marcar unes prioritats.

Parlem de les prioritats per les Borges.

Creiem que ha d'haver-hi un teatre comarcal, i, encara que no sigui el moment per l'economia, una piscina coberta. També unes escales mecàniques per donar vida al centre del poble, revitalitzar el comerç i incidir en el polígon que vam iniciar nosaltres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona