Política

“El govern actua fent un abús de poder”

El principal repte és obrir l'Ajuntament als ciutadans

Posada a punt administrativa del polígon industrial

CiU estrena candidat a l'alcaldia de les Borges amb Enric Mir, que ja ha estat regidor de Promoció Econòmica i Hisenda entre el 2003 i el 2007. Fa sis anys que és militant de Convergència.

Quines són les propostes de CiU per les Borges Blanques?

Partim de com s'ha funcionat els darrers quatre anys. El principal defecte és un abús de poder en l'estil de govern. Es reflecteix en la prepotència dels governants actuals, i la manca la tradició democràtica en el funcionament de l'Ajuntament. Han treballat de forma opaca i sense permetre el debat a nivell d'Ajuntament ni la participació ciutadana. Totes le competències del ple que han pogut les s'han traslladat a la junta de govern, evitant així els debats.

Són acusacions dures. Concreti'm en quins casos s'ha donat.

Des de projectes urbanístics que no són de primera línia a resolució de temes que s'haurien d'haver portat al ple. Pel que fa a la prepotència, hi ha l'exemple de la urbanització dels carrers Nou i del Carme. Es va aprovar en junta de govern sense el parer dels veïns i comerciants de la zona. Només van poder-hi fer alguns suggeriments. La contractació també v a ser polèmica perquè es va donar amb una rebaixa important del preu de sortida que no corresponia a la valoració inicial del projecte.

Quins són els principals reptes de futur de les Borges?

Primer, obrir l'Ajuntament a la ciutadania perquè doni el vistiplau als projectes municipals, començant pels pressupostos i els urbanístics. Racionalitzar la gestió econòmica municipal. Hi ha hagut un abús de la despesa corrent que cal reconduir i més quan els recursos són escassos.

Quins mecanismes preveieu per augmentar la participació?

Cal posar tots els canals a disposició, a través de vies informàtiques i consultes de grups municipals perquè les decisions siguin un reflex del què vol la ciutadania.

L'Ajuntament de les Borges és un dels menys endeutats en quant a capitals de comarca lleidatanes.

Sí, però cal fer un matís. És un dels menys endeutats quant a crèdits, però no en pagament a proveïdors. Quedaran moltes obres penjades abans d'acabar la legislatura, perquè no hi ha rendició de comptes del 2010.

Quin és el model de ciutat que volen?

Apostem per una ciutat on hi hagi un benestar general i buscar les vies d'afavoriment pel creixement econòmic. Hi ha projectes que s'han quedat enterrats com el polígon industrial.

Aquest polígon el van impulsar vostès, però hi ha pel mig problemes judicials amb la promotora..

No hi té res a veure, s'han volgut barrejar les coses. El problema ha estat de l'equip de govern que no ha tirat endavant les parcel·les. Si ara no és el millor moment perquè vinguin inversions industrials, ho hem de tenir preparat per quan arribi. El teatre municipal i la piscina coberta també estan pendents. Ara no és el millor moment per demanar-ne subvencions, però hem d'impulsar l'economia local.

Aquestes eleccions baten rècord quan a nombre de partits que s'hi presenten i és possible que obligui a pactes de govern.

Intentarem tenir majoria per governar, però no estem tancats a cap proposta de pacte sempre que ens avinguem a nivell de funcionament. Les esquerres estan dividides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana