Política

Només ERC repeteix candidat

Amer va camí de la calma després del convuls mandat dels darrers quatre anys amb moció de censura i desaparició de la vida política local de l'independent, i exalcalde, Joan Güell. De les anteriors etapes només continua al peu del canó Xavier Targa, al capdavant de la llista d'ERC, mentre que per part de CiU Alba Serra substitueix Narcís Junquera com a cap de llista i Josep Maria Aregall figura com a cap de llista de Coalició per Amer, substituint Pere Clemont. Res se sap de la llista d'Independents per Amer, que representava l'històric alcalde Joan Güell, absent de la vida política des de fa un any, quan va materialitzar un acord amb els seus eterns rivals de CiU que va permetre fer fora del govern ERC i Coalició per Amer. Una de les condicions –que va presentar precisament CiU– per fer el tracte era que Güell s'esfumés de l'Ajuntament. I així va ser.

De totes maneres, sigui quin sigui el resultat, el nou govern no ho tindrà gens fàcil i haurà d'assumir la rèmora dels 76 pisos construïts de manera il·legal per una llicència mal donada per Joan Güell quan era alcalde, i sobre els quals pesa una ordre d'enderroc. De moment, continuen buits després que fa uns mesos es desallotgessin algunes famílies que n'havien ocupat algun. El constructor demana una indemnització d'11 milions d'euros per les pèrdues que li ha suposat la construcció de 71 habitatges, que no sols no ha pogut vendre, sinó que s'han de tirar a terra. A partir del 22 de maig haurà de ser un nou govern a qui li toqui la feina de desencallar aquest tema.

LES CLAUS
Sense IA.
Ha desaparegut del mapa Independents per Amer
76 pisos.
L'ordre d'enderroc dels pisos i la indemnització milionària, una patata calenta per al nou Ajuntament
Xavier Targa
ERC
És metge, té 56 anys, està casat i té un fill i una filla. Encapçala per segona vegada la llista republicana. Va ser alcalde des del 2007 fins al febrer del 2010 formant equip de govern en minoria i amb el suport del regidor de Coalició per Amer. L'actual mandat l'ha acabat des de les files de l'oposició.
Alba Serra
CiU
Té 38 anys, està casada, espera un fill i treballa en el món de l'ensenyament. És regidora des de l'any 2007, fins al febrer del 2010 a l'oposició i després dins l'equip de govern. És la primera vegada que encapçala la llista.
Josep Maria Aregall
Coalició per Amer
Té 52 anys, és fuster, està casat i té una filla. Tot i que havia format part de la llista anterior dels mateixos independents, no va aconseguir entrar a l'Ajuntament. Ara encapçala per primer cop la llista i manifesta que està obert a acords per la governabilitat del municipi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden imposa noves restriccions per demanar asil a la frontera sud

BARCELONA
estat espanyol

Sánchez critica la citació a la seva dona en campanya

barcelona
memòria democràtica

Llach i Delgado a Via Laietana 43

barcelona
tribunals

L’Audiència atura la pròrroga judicial que investigava la suposada trama russa del procés

barcelona
índia

Modi es proclama guanyador amb una estreta majoria al Parlament

barcelona
guerra a gaza

Biden pensa que Netanyahu allarga la crisi per a mantenir el poder

barcelona
política

L’ocupació dels escons al Parlament torna a l’eix esquerra-dreta

barcelona
guerra a europa

Ucraïna augmenta els atacs a Kursk i manté la pressió sobre Belgorod

barcelona
política

La llei de protecció digital als nens tipifica com a delicte els ‘deep fakes’

madrid