Política

El feu més tranquil de la Selva

CiU hi governa des que es va constituir com a municipi l'any 1983, quan es van segregar d'Amer. Els independents intentaran el tercer assalt

Molta tranquil·litat interna és el què es viu en el municipi binomi i més nou de la comarca de la Selva. Des que es va constituir l'any 1983, després de l'aprovació que se segregués d'Amer, CiU hi ha manat sense competència fins al 2003. Aquest any va fer per primera vegada la seva aparició el Grup Independent per Sant Julià del Llor i Bonmatí, que aquest any estan apadrinats per ERC amb el nom de GiSJLLiB-AM. Malgrat que va disgregar el vot, CiU va conservar la majoria absoluta el 2003 i el 2007, tot i que l'augment de població va fer augmentar en dos el nombre de regidors, passant, doncs, dels set del 2003 als nou del 2007 i que obtindran representació el 22 de maig.

De picabaralles entre els dos grups no n'hi ha constància. El candidat de CiU, i actual primer tinent d'alcalde, Julià Gifré, qualifica el paper de l'oposició de “passiu”. El nou candidat independent, Marc Garcia, defensa més informació i aires nous amb gent més jove. Pel que fa als fets més importants, les obres, la coincidència és total: cal que es faci la segona fase del pavelló nou i que es construeixin les escoles noves.

LES CLAUS
El nou pavelló.
Aquest és un equipament que ja és en marxa en una primera fase, que ha representat un cost d'uns 800.000 euros. Queda pendent encara una segona fase que té un cost d'uns 250.000 euros. Els dos candidats asseguren que lluitaran perquè s'acabi, però que costarà per la manca de diners.
La nova escola.
Una vella reivindicació que ha provocat, fins i tot, protestes populars com ara la de portar els nens amb casc al col·legi. Cap dels dos candidats està disposat a llançar la tovallola en aquest assumpte malgrat les restriccions pressupostàries.
Julià Gifré Serarols
CiU
Té 71 anys, està casat i té dues filles i tres néts. Actualment està jubilat, treballava com a mecànic industrial. Substitueix Joan Grabulosa al capdavant de la llista. És a l'Ajuntament des de la constitució del municipi l'any 1983. Té també una llarga trajectòria sindical dins l'UGT, on havia estat secretari de relacions institucionals a les comarques gironines.
Marc García Nadal
ERC
Opta per primer cop a ser alcalde. Té 21 anys, és solter i treballa en el món de la prevenció laboral. Es manifesta independent i simpatitzant de la ideologia d'ERC. Tot i que el 2007 anava a la llista no va sortir escollit. Creu que fa massa anys que mana CiU i que cal una candidatura d'aires nous.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona