Política

LLUÍS COLL

ALCALDABLE D'UPM A TORROELLA DE MONTGRÍ

“Volem l'EMD, però sense que costi diners”

Si s'ha de pactar, té clar que no pensa compartir l'alcaldia, que l'ha de tenir el grup amb més regidors

S'ha d'acabar l'Espai Ter de Torroella i destinar la resta a l'Estartit: el CAP, la nova llar d'infants, el passeig del Molinet i la muntanya de l'Estartit i el passeig marítim

Comerciant. Lluís Coll (Verges, 1957) va arribar a Torroella de la mà de la seva dona, Elisabet Payet. I tots dos van crear l'òptica Elisabet. Coll sempre s'ha dedicat al sector comercial. Per això va entrar a l'Associació de Comerciants de Torroella, on ha estat, per dos cops, president. Entremig, 1995-2003, va ser regidor per UPM.
La nostra idea és treure suficients regidors per governar. I a partir del 22, ja veurem

Lluís Coll va entrar a la política torroellenca de la mà del comerç, l'any 1991. Quatre anys més tard va ser regidor, essent-ho durant dos mandats, sempre al govern. Quan plegar va tornar a l'associació, però també a portar la tresoreria del partit. I ara, cap de llista.

Com ha estat això?

La gent d'UPM m'ho va demanar. Vaig valorar-ho amb la família, que em va donar tot el seu suport. I per això, amb la meva inquietud, i també pors, vaig decidir acceptar-ho. Crec que tenim un molt bon equip i... a treballar.

Com es perfilen les eleccions després d'haver governat UPM amb ERC.

El dia a dia ha fet que l'equip de govern UPM-ERC hagi funcionat. Els sis regidors nostres i els tres d'Esquerra han fet de l'equip una pinya. El municipi ha anat endavant. Ara, el resultat... penso que està més obert que mai. Pendent si es presenten més llistes, nosaltres sempre hem tingut una pugna amb CiU i ERC. Però a més, a part del d'Esquerra, la resta de candidats són nous.

El fet d'haver governat aquest mandat amb ERC, que repeteix candidat, els podria fer més mal que bé?

Jo crec que si nosaltres som capaços d'explicar a la gent perquè vàrem fer aquest pacte i la gent ho entén, no ens ha de fer por. No és la primera vegada que hem pactat amb esquerra. Sí que aquesta vegada hem pactat l'alcaldia, dos anys cadascun. I que no tothom ho ha vist bé, ni tan sols gent d'UPM. Però un cop fet el pacte amb l'alcaldia, vam decidir arribar fins al final. I ja hi hem arribat. Crec que el més important és que la gent que ha votat UPM i li dóna suport vegin i visualitzin la feina que s'ha fet a l'ajuntament en aquests 4 anys.

Però el final, la visió és que l'alcalde, com ha passat els dos darrers anys, ha estat d'Esquerra.
Sí, sí. Perquè estem a final de mandat. Però nosaltres, en els dos primers anys, també vam presentar els projectes i que faríem les obres que ara es veuen. I el més important és que des del primer dia que vam dir que es farien, s'han fet.

Ho dic pel fet que UPM defensa la descentralització, fet que no veu tan clar Esquerra, i no s'ha avançat.

Sí, crec que va ser un tema que UPM no vam saber desencallar. Però també calia tenir clar l'import econòmic de la descentralització. No pas els cèntims a invertir a cada poble, sinó l'increment de personal. Per això, caldrà refer l'estudi econòmic per saber què val fer l'EMD. La volem, però no ens ha de costar més cèntims, no hem d'apujar els impostos. No penso fer una EMD que comporti incrementar els impostos.

Possibilitats de repetir el pacte amb Esquerra?

Nosaltres hem pactat amb Esquerra diverses vegades. Ens hem entès, hem funcionat i hem treballat per un projecte comú. Ara, la nostra idea és treure suficients regidors per governar. I a partir del 22, ja veurem.

Però sense compartir l'alcaldia?

Això ho tenim clar. No tornarem a repetir un mandat com aquest, de dos anys d'alcaldia cadascun. La llista majoritària és la que tindrà l'alcaldia.

Quines són les línies mestres del programa electoral?

Nosaltres ens movem en quatre eixos. El primer, mantenir el servei a les persones. El segon, la promoció econòmica del municipi, donant suport als comerços i empreses per crear llocs de treball. El tercer, el territori. I més ara que tenim el parc natural, hem de convertir-lo en el gran atractiu per nosaltres i els de fora. I el quart, la cultura. La cultura és un dels grans èxits que ha portat a terme UPM al municipi. Nosaltres vàrem apostar per un municipi cultural.

Això si la crisi us ho permet, no?

Posaré el màxim esforç personal per buscar subvencions per fer el CAP de l'Estartit, la reforma del passeig el Molinet i la consolidació de la muntanya, el tram final de l'Espai Ter i la parada del bus a Torroella. I la nova llar municipal d'infants a l'Estartit que haurà de ser finançada en part pel municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona