Política

Un vot molt repartit amb set candidats

canet de mar · El nombre de candidatures ha anat augmentant fins a set, el que fa preveure que els resultats estaran molt dividits i que caldrà buscar aliances per aconseguir un govern fort

Els canetencs tindran més opcions que mai per votar. Finalment seran set els candidats que es presenten als comicis del dia 22 de maig. A part de la divisió interna de CiU, que fa que una vegada més es presentin per separat les dues formacions, també concorren grups que no tenen representació municipal, com són el PP, Entesa per Canet i, a darrera hora, la plataforma independent Més per Canet. L'àmplia oferta fa pensar que els vots quedaran molt repartits i que caldrà parlar de pactes per buscar una majoria que governi.

La candidata que surt més reforçada del govern actual és la successora de l'alcalde socialista, Joaquim Mas. Ningú nega que Sílvia Tamayo ha sabut aprofitar els darrers vuit anys al costat de Mas per formar-se i agafar experiència. Tot i això, les sigles poden jugar una mala passada a la nova candidata socialista després dels mals resultats a les autonòmiques. Tot al contrari del que li pot passar al candidat de CiU, Jesús Marín, que surt reforçat al capdavant de la coalició nacionalista, però lluny de l'expectació que hi havia el 2007 amb Francesc García al capdavant, que va aconseguir ser la llista més votada tot i passar a l'oposició. També s'haurà de veure si la gent d'UDC, amb el nom d'Unió Municipal de Canetencs, ha paït que es donés suport al govern del PSC i ERC per evitar que CiU obtingués l'alcaldia.

El balanç del govern ha presentat grans projectes que s'han pogut portar a terme gràcies als ajuts d'altres administracions, ja que les arques municipals estan ben tocades, amb un dèficit d'uns 10 milions d'euros. Tot i així, es pot rendibilitzar el canvi urbanístic del centre amb la culminació de les obres de la riera, la construcció del CAP i la plaça Universitat i la inversió dels Garrofers. En canvi, ha quedat pendent un tema important a Canet com és la reconstrucció del teatre Odeón, on les obres s'han aturat a causa de la mort d'un treballador. Tampoc s'ha resolt bé el conflicte laboral de la policia arran de les denúncies d'alguns agents contra l'alcalde i el mateix cap.

Per la seva banda, els republicans, que a final de mandat han marxat del govern, tenen coll avall que remuntaran els resultats, superant els tres regidors, amb llista renovada i la cara nova de Blanca Arbell. El PP mirarà d'aconseguir el regidor que ja havia obtingut el 1999 i d'altres formacions com ara l'Entesa per Canet també ho torna a intentar, així com la plataforma independent de Jordi Loyo, que va ser cap de campanya de Francesc García quan va obtenir la majoria absoluta.

LES CLAUS
El nou CAP:
S'inaugura el nou centre d'assistència ubicat al centre del poble, on també es fa la gran plaça Universitat, que comunica la riera amb l'escola de teixits.
L'accident de l'Odeón:
L'accident mortal d'un operari en la reforma del teatre Odeón paralitza les obres, que han quedat a mig fer.
El centre dels Garrofers:
S'ha fet una gran inversió, conjuntament amb la Generalitat, per tirar endavant el centre assistencial per a persones discapacitades.
Conflicte en la policia:
El conflicte laboral en la policia han passat factura a final del mandat.
Jesús Marín
CiU
Per primer cop és cap de llista, després de quatre anys a l'oposició.
Sílvia Tamayo
PSC
Substitueix l'alcalde, Joaquim Mas, amb qui ha estat dos mandats.
Cati Forcano
UMDC
Repeteix com a candidata d'Unió Municipal de Canetencs.
Blanca Arbell
ERC
Es presenta per primer cop en substitució d'Òscar Figuerola.
Toni Romero
PP
És la nova aposta del PP que no té representació municipal.
Eduard Canet
Entesa per Canet
És la segona vegada que és candidat de la coalició que suma per ICV
.
Jordi Loyo
Més per Canet
Es presenta per primer cop amb una plataforma independent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries