Política

Deixen sol Deusedas (CiU)

Tot apunta que només Convergència i Unió presentarà candidat al poble altempordanès, que té pendent solucionar la sentència d'enderroc del Sun Village

Narcís Deusedas (CiU) s'ha quedat sol com a candidat a les eleccions municipals del maig a Palau-saverdera. A pocs dies perquè es tanquin definitivament les llistes electorals, tot apunta que només Convergència i Unió presentarà alcaldable. La situació en què pot deixar la sentència d'enderroc que hi ha sobre el complex Sun Village, que s'haurà de resoldre en el pròxim mandat, s'entreveu com un dels principals motius perquè estigui costant presentar llistes. Segons ha pogut saber aquest diari, tant ERC com el PSC ho han intentat però finalment no ha reeixit cap candidatura. Tampoc repetiran els independents Unitat per Palau, que han estat en l'oposició en els dos últims mandats. Això fa que, si no hi ha una sorpresa d'última hora, l'actual alcalde, al càrrec des del 1979, serà l'únic cap de llista.

El candidat de CiU, Narcís Deusedas, però, no s'ho acaba de creure i pensa que a última hora s'hi presentarà algú. Deusedas assegura que el tema més important el pròxim mandat és el Sun Village. I de fet, Deusedas diu que es presenta “per responsabilitat” en aquest tema, i també per estimació al seu poble i per agraïment al suport que ha rebut.

Per part seva, el que ara és el cap de l'oposició i portaveu d'Unitat per Palau, Miquel Alsina, assegura que els tres regidors que hi ha actualment a l'Ajuntament han decidit plegar per motius personals i laborals. Això sí, considera que si finalment només hi ha un candidat “confirma que Palau és un cas singular” i que políticament i democràticament “no està normalitzat”. “No és lògic que no hi hagi cap alternativa”, diu.

A banda del Sun Village, els pròxims quatre anys caldrà estar atent a com afecta a l'Ajuntament la crisi i s'haurà d'aprovar el pla urbanístic.

LES CLAUS
Sun Village.
L'actual alcalde i candidat de CiU ja ha anunciat que si es presenta és per solucionar el problema que ha provocat la sentència d'enderroc del complex. El pròxim mandat s'haurà de resoldre el conflicte, que podria fer pagar a l'Ajuntament una indemnització milionària als veïns.
Economia.
La crisi econòmica i l'efecte en les finances de l'Ajuntament serà també un dels temes per tractar en els quatre pròxims anys.
Narcís Deusedas
CiU
És un dels alcaldes històrics a l'Alt Empordà i ocupa el càrrec des de l'any 1979 –tot i que amb un període de dos anys fora de l'alcaldia–. Serà la novena vegada que es presenta a unes eleccions, aquest cop sense rivals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries