Política

santa susanna

La junta electoral prohibeix a Campolier que reparteixi el seu llibre

ICV presenta denúncia contra el candidat de CiU per atemptat contra la nova llei electoral i contra el govern per inaugurar la reforma del centre social

La junta electoral d'Arenys de Mar ha fet arribar a CiU de Santa Susanna la demanda expressa que deixi de repartir els fullets i el llibre Pensaments des del Camí de Perafita que recull les vivències i experiències del candidat de la federació nacionalista Joan Campolier i en el qual destaca la seva “ferma voluntat de ser l'alcalde de tots i per a tots”. La junta entén que la distribució casa per casa d'aquests documents infringeix la nova llei orgànica del règim electoral general, que no permet aquest tipus d'acció fins al dia 6 de maig, quan comença oficialment la campanya.

La junta va rebre la denúncia de mans de Jordi Parés, coordinador de l'Alt Maresme d'ICV i candidat de la formació per Sant Cebrià de Vallalta. Parés va ser advertit pels components de la llista que es presenta a Santa Susanna i que encapçala Francesca Sánchez. En la mateixa denúncia, també es notificava als responsables de la junta que el govern local, en mans de CiU, havia inaugurat el dia 1 d'abril les reformes del centre social, inauguració que ICV entén que no s'ajusta tampoc a l'activitat permesa en aquestes setmanes prèvies a l'inici de la campanya electoral. A més, des de la formació s'especifica que, a banda de l'alcalde, Josep Monreal, també va ser present a l'acte l'alcaldable Joan Campolier. La resposta de la junta d'Arenys també ha estat clara: obrir un expedient i demanar a l'Ajuntament de Santa Susanna informació específica sobre l'acte públic que es va celebrar el primer diumenge d'abril. A més, també ha requerit als Mossos d'Esquadra que informin sobre la inauguració del centre social.

Aquesta és la segona intervenció de la junta electoral que s'ha fet pública a la comarca contra un acte d'una formació política denunciada prèviament per un altre partit.

En concret, Agrupació per Argentona va presentar una denúncia a la Junta Electoral de Mataró contra una botifarrada celebrada el 3 d'abril a la plaça de Vendre per Tots per Argentona, que té l'alcaldia, perquè creia que no complia la llei. L'alcalde, Pep Masó, va mantenir que es tractava d'una recollida d'avals d'un grup no polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Francès

El partit de Le Pen lidera els primers sondejos però sense majoria absoluta

Barcelona
Política

Mor Antoni Bargues, històric referent del nacionalisme valencià

Política

El jutjat de Tarragona investiga el presumpte espionatge a una tècnica municipal

Tarragona
guerra a gaza

Almenys 25 morts en un atac israelià contra tendes de desplaçats a Rafah

barcelona
judicial

Buch també demana l’amnistia per anul·lar la seva condemna

barcelona
Política

L’Ajuntament de Tarragona canvia el nom franquista de tres carrers

Tarragona
política

Òmnium, Irídia i l’ANC demanen que no s’amnistiï la violència policial

barcelona
successos

Almenys onze morts en diversos incendis forestals a Turquia

barcelona

L’equip de govern fa un balanç “positiu” del primer any de legislatura

PALAFRUGELL