Política

Els relleus marcaran el 22-M

L'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Joan Amat, es retira després de quatre mandats al càrrec. Maria Rosell que encapçala CiU i Susanna Mérida que lidera el PSC semblen les candidates clares a l'alcaldia

A les eleccions municipals els candidats pesen molt sobre l'elecció dels electors. Per això, al municipi es creen molts dubtes sobre quin serà el pròxim govern local. Hi ha molts canvis. Per un cantó, hi ha el relleu a CiU, on Joan Amat deixa el càrrec després de 16 anys a l'alcaldia i passa la vara de CiU a Maria Rosell, la portaveu i alcaldessa accidental quan aquest no hi ha estat. Al PSC també hi ha un relleu, però traumàtic. Ja no hi serà Salvador Domènech, que ha estat substituït per Susanna Mérida. Ha estat traumàtic perquè l'elecció de Mérida va aixecar crítiques de Domènech pel procediment i va acabar amb la marxa de Domènech i de dos dels regidors de l'Ajuntament. Mérida genera il·lusió, però hi ha gent del partit que no ho acaba de tenir clar. A ERC i ICV han fet també relleus però sense soroll i sense crítiques. Els republicans canvien l'ordre de la candidatura que van presentar el 2007. Si Albert Prat n'era el número 1 ara en serà el 2, i el que havia estat el 2, Josep Maria Ribas, ara liderarà el partit. A AMI-EPM també hi ha hagut canvis. Isidor Rando, la cara visible de la formació, deixarà pas a Xavier Xortó, que vol continuar el treball fet i per això situa Rando de número dos. L'única candidata impertorbable és la el PP, Dolors Montserrat, la filla de la històrica diputada al Parlament, que ja té un pes específic al partit i és diputada al Congrés. Durant la campanya, uns destacaran totes les debilitats que ha tingut el govern local (CiU i AMI) i els altres jugaran a atribuir a altres els mals del municipi. Però tots hi aniran amb la lliçó apresa: assegurar-se pactes estables per no deixar perdre el mandat.

LES CLAUS
Amat no hi és.
L'alcalde, que sumava 29 anys lligat a la política local, tanca la llista.
La inestabilitat.
El govern (CiU i AMI) ha estat lligat de mans durant el mandat. No tenia majoria i se n'ha ressentit el municipi.
Maria Rosell
CiU
És l'actual portaveu de CiU a l'Ajuntament de Sant Sadurní, fa 12 anys que és regidora i encapçala una llista renovada que tanca Amat.
Susanna Mèrida
Partit
Va entrar com a regidora del PSC el 2007 i s'ha consolidat com la dona forta del PSC. Substituirà Salvador Domènech, que va abandonar el grup municipal quan no el van nomenar candidat.
Josep Maria Ribas
ERC
Fins ara ha estat el número dos del partit. En la llista electoral, Albert Prat és el seu segon.
Xavier Xortó
AMI-EM
Els independents i ecologistes aposten per Xavier Xortó, que substitueix Isidor Rando, l'actual portaveu i regidor al govern local. Rando continuarà, però en el segon lloc de la llista.
Dolors Montserrat
PP
És l'única cara que repeteix com a cap de cartell del PP al municipi. És regidora del partit al municipi i diputada al Congrés del seu grup parlamentari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona