Política

Un altre duel entre Pla i Padrós

PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS · Després de l'empat a sis edils del 2007 i del pacte de CiU amb ERC i el PP que li va servir per desbancar el PSC de l'alcaldia, la nova campanya pot tendir a concentrar el «vot útil» en una mena de plebiscit entre dues candidates

Mercè Pla (CiU) va arrabassar l'alcaldia de Palau-solità al PSC ara fa quatre anys gràcies a un pacte insòlit amb ERC i el PP. La candidata socialista, Teresa Padrós, havia aconseguit, amb 128 vots més, els mateixos 6 regidors. Però la crescuda de la federació nacionalista va impossibilitar l'aritmètica de l'anterior pacte entre el PSC i ICV-EUiA. Ara, després d'un mandat de crisi que ha alentit projectes, Pla defensa les obres fetes i l'adjudicació del contracte per construir el futur complex esportiu amb piscina coberta, mentre que Padrós es conjura per recuperar vots perduts i critica, a banda de la implantació del carril bici –no segregat– o la recollida d'escombraries porta a porta, el “macroprojecte” de complex d'esports “quan encara hi ha zones que esperen solucions de clavegueram”.

L'antagonisme entre les dues caps de llista s'arrossega des del 2003, durant dos mandats que han afrontat amb papers alternats. I el complex esportiu apareix aquest cop, a priori, al centre del plebiscit –al 2007 ho va ser el model de pla urbanístic (POUM) que un mandat després encara no ha vist la llum–. Per la candidata de CiU, si el PSC i ICV-EUiA governen, el projecte “no es farà”, i argumenta que els sortirà més barat que en altres poblacions. També esmenta la biblioteca municipal i la millora progressiva de l'espai públic com a obres prioritàries.

La candidata socialista, en canvi, aposta per fer més pisos protegits per a joves –Pla diu que l'escassa activitat immobiliària no ha alliberat sòl per fer-ne–. Sobre el 22-M, però, totes dues coincideixen en les seves possibilitats de tornar a governar. Pla creu que tot està molt obert però confia a repetir pactes. I Padrós augura que hi ha ganes de canvi i que l'acord amb ERC i PP passarà factura a les tres formacions.

LA CLAU
Dos blocs.
Al final d'un mandat tranquil entre tres socis de govern diversos, els comicis es plantegen com una pugna entre el tres partits que han governat (CiU, ERC i el PP) i el bipartit de l'oposició (PSC i ICV-EUiA).
Teresa Padrós
PSC
És el cinquè cop que obre la llista del PSC. Va ser alcaldessa del 1995 al 2007.
Mercè Pla
CiU
Afronta la seva tercera campanya com a alcaldable. És l'alcaldessa actual.
Àngels Marcuello
ICV-EUiA
Repeteix al capdavant de la candidatura d'ICV-EUiA. Va governar amb el PSC.
Miquel Truyols
ERC
Relleva l'anterior candidat, Abel Julièn, que és el 2. Ha estat regidor de Cultura.
David Zambrana
PP
Segon cop que es presenta d'alcaldable. Ha format part del govern amb CiU i ERC.
Ramon Fàbregas
CUP-CAV
La nova Candidatura d'Unitat Popular del poble s'integra en la coalició de les CAV.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt
Jéssica Albiach
Candidata de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament

“Illa obre la porta a pactar amb Junts per fer el Hard Rock, la B-40 i ampliar l'aeroport”

Barcelona
Dani Cornellà
Cap de llista a Girona per la CUP

“La CUP és una opció real de govern i ho hem demostrat”

Girona
la crònica

La plaça Artós, als peus d’Ayuso

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona