Política

Nou aspirants a l'alcaldia

És la primera vegada que nou llistes concorren a les eleccions de la capital garrotxina, amb l'objectiu d'obrir una nova etapa, la que segueix els dotze anys de govern del socialista Lluís Sacrest

Hi ha vida després de Lluís Sacrest, que ha estat a l'alcaldia d'Olot durant els últims dotze anys. Fer una radiografia de l'era post-Sacrest és difícil i, segurament, hi tindran un paper fonamental els grups minoritaris. I aquesta és una hipòtesi que cal tenir en compte perquè, per primera vegada, concorreran a les municipals olotines un nou llistes, i perquè es podrà veure quina factura passa a cada partit aquesta fragmentació. Les urnes dirimiran com ha paït l'electorat d'Alternativa per la Garrotxa el gir independentista que ha fet el partit assembleari i el divorci amb ICV, amb qui ha fet coalició fins ara. També, deixaran clar si l'electorat de la formació ecosocialista continua fidel com en les vegades que va concórrer amb les seves sigles als comicis olotins.

Caldrà veure també com respon l'electorat a les propostes dels partits més dretans. El PP ha viscut un episodi polèmic amb l'autoproclamació de Joaquim de Trincheria com a alcaldable i una segona proclamació, a petició de la direcció catalana del partit, amb Júlia Sala perquè ocupi aquest lloc amb De Trincheria de número dos. Més cap a la dreta, la Plataforma per Catalunya aspira a dos regidors. I finalment, i per tancar el capítol dels aspirants teòricament amb menys suport, destaca l'entrada en l'escena política de Solidaritat Catalana per la Independència, que ha apostat pel coordinador de la consulta sobre la independència a Olot, Dani Planàs, com a alcaldable, i la de Nova Catalunya Independent. Ho fa amb Llum Adell, regidora independent de CiU a l'oposició.

Esquerra Republicana de Catalunya, amb Pere Gómez d'alcaldable i ja foguejat durant quatre anys, intentarà superar el llindar dels dos regidors que tradicionalment ha obtingut. Quant a CiU, les enquestes juguen a favor seu. Al PSC, Josep Guix té la tasca difícil de substituir Lluís Sacrest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Colòmbia

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona