El govern espanyol «acata» la decisió del Constitucional però es mantindrà «vigilant»

Iniciativa Internacionalista afirma que treballarà a Europa per impulsar una solució dialogada, política i democràtica al conflicte basc

En roda de premsa des de Madrid, el representant legal d'Iniciativa Internacionalista, Luis Ocampo, va anunciar que una de les línies de treball de la seva campanya serà impulsar una solució «dialogada, política i democràtica» al conflicte basc, que, segons la seva opinió, no se solucionarà amb «simplicitats» com ara la condemna o no de la violència. Precisament, interrogat durant la roda de premsa sobre si condemnen la violència d'ETA, va dir que la resolució d'un conflicte polític «que porta dècades sense resoldre's» no arribarà amb aquest tipus de plantejaments. En aquest punt, es va qüestionar per què no es pregunta mai al rei Joan Carles de Borbó per la seva «responsabilitat personal» en els «últims crims franquistes». Així, el sindicalista, Alfonso Araque va denunciar que a Iniciativa Internacionalista se li demana que condemni la violència d'ETA mentre que «la violència que s'exerceix sobre els treballadors no té el mateix ressò». «Repudiem la violència que condemna a l'atur quatre milions de ciutadans, aquesta violència és la que repudiem», va dir Araque. Per la seva banda, Ocampo va voler deixar clar que Iniciativa Internacionalista «practica únicament mètodes polítics per aconseguir els seus objectius». Sobre les seves perspectives electorals, va dir que figura «dins del que és probable» aconseguir un eurodiputat. Respecte a la possibilitat que l'esquerra abertzale doni suport a la llista, va dir: «Estaríem absolutament satisfets que la gent que tradicionalment vota aquesta opció política considerés la seva candidatura mereixedora de la seva confiança.»

De fet tots els partits, a excepció del PSOE, formacions espanyolistes com ara UPD i el PP, van mostrar-se satisfets per la decisió del TC, que posa límits a la política d'il·legalitzacions del govern espanyol i que permet que concorri a les europees la llista encapçalada pel prestigiós dramaturg i destacat lluitador antifranquista Alfonso Sastre, que disposa d'un significatiu suport social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles