Política

El Gironès

Gran incertesa pels resultats als pobles més grans

Als municipis més grans del Gironès la incertesa en els resultats és la tònica habitual. A Salt, el PSC i CiU, aquest mandat amb nou i vuit regidors respectivament (la majoria absoluta se situa en onze regidors), dependran probablement dels pactes postelectorals per assolir l'alcaldia. Les forces amb menys pes podrien ser, per tant, decisives. El municipi saltenc tanca un mandat complicat que ha portat sovint la realitat de Salt als mitjans i la incògnita és saber quina serà la resposta dels ciutadans a les urnes.

A Cassà, on CiU té sis regidors i l'equip de govern (ERC, PSC i L'Alternativa) en suma set, també hi ha incertesa per saber l'efecte que tindrà el fet que es presentin sis grups, amb dos de nous, el partit de l'Entesa i SI, i que L'Alternativa no es torni a presentar. El dubte és si CiU podrà guanyar un regidor i tenir majoria absoluta o haurà de pactar. També pot ser que ERC i el PSC renovin el pacte, amb l'ajut de l'Entesa, en cas de tenir prou regidors. A Llagostera, sembla que CiU podria tornar a guanyar en nombre de regidors (en té sis i el segueixen el PSC, ICV i ERC amb dos cada un, i els Independents per Llagostera, IxLl, amb un). La bona entesa entre CiU i IxLl fa preveure que es pugui repetir l'acord de govern, si tornen a sumar majoria, però sempre hi ha la possibilitat de repetir un acord de les esquerres com ja havia passat en mandats anteriors.

J. nadal



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona