Política

L'escenari sense Joan Borrell

cadaqués L'actual alcalde no es torna a presentar i els tres candidats que pugnen per aconseguir el seu lloc rebran l'herència d'un mandat marcat per les grans obres. Caldrà gestionar la situació econòmica de l'Ajuntament

Cadaqués viu aquest any les eleccions municipals sense Joan Borrell, l'actual alcalde i candidat d'ERC des del 2003. Els tres candidats que es presenten en aquests comicis hauran d'afrontar la situació econòmica que viu l'ajuntament actualment. De fet, s'ha hagut de fer un pla de sanejament perquè es va tancar el 2009 amb dèficit i els candidats ja admeten que no seran quatre anys per fer grans projectes no només pel dèficit municipal sinó per l'entorn de crisi econòmica que viu el país.

A l'Ajuntament hi haurà cares noves ja que dos dels tres caps de llista que es presenten són nous. Només repeteix Àngel Romero, del Partit dels Socialistes de Catalunya. Per Convergència i Unió, Joan Figueras substitueix Ubald Pell, que va ser candidat fa quatre anys, però que va plegar a mig mandat. I a l'actual alcalde, Joan Borrell, el substitueix Santi Sanés. Tots coincideixen que cal reactivar l'economia i no fer grans despeses.

La discrepància entre ells arriba sobretot per l'herència de les obres que han marcat aquest mandat i que han desgastat el govern actual. La coincidència d'obres tan destacades com la del passeig i les Ribes ha creat molèsties a veïns i comerciants. Mentre que ERC –que ara governa– defensa la importància d'haver-les aconseguit i de les gestions que ha fet l'ajuntament, CiU creu que s'ha deixat de banda el sector turístic, afectat per aquestes grans infraestructures. ERC diu que ara és moment de millorar l'estètica del poble, allà on s'han malmès coses per les obres, i CiU creu que cal recuperar l'esperit de Cadaqués i que l'Ajuntament tingui un projecte de poble clar. Pel PSC la prioritat és també el turisme i reactivar l'economia, i el seu candidat admet que s'han fet coses tot i que creu que es pot millorar, sobretot la neteja.

Els tres alcaldables, d'ERC, CiU i PSC, afronten una campanya amb molt fair play, un clima que es vol mantenir i que ja s'ha aconseguit en els dos últims mandats, com destaca precisament el candidat socialista, a diferència d'altres èpoques a Cadaqués, on les disputes eren constants.

LES CLAUS
Obres.
El pròxim mandat serà auster per la crisi econòmica després d'uns últims anys de nombroses obres.
Turisme
Els candidats coincideixen que cal cuidar-lo i reactivar l'economia i crear llocs de treball.
Santi Sanés
ERC
45 anys. Flequer. Ja s'havia presentat en alguna llista d'ERC anteriorment. Va ser vuit anys president del Casino.
Joan Figueras
CiU
39 anys. Està casat i té una filla. És empresari i enginyer tècnic industrial. És militant de CiU des dels 16 anys.
Àngel Romero
PSC
És l'únic candidat que repeteix respecte del 2007. Ha estat regidor a l'oposició els últims quatre anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
unió europea

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona