Cayo Lara irromp en campanya qualificant d'error estratègic que ICV assumís Interior

Imitant l'expresident espanyol Felipe González, que en un míting electoral va picar la cresta a l'actual executiu del PSOE ja que va considerar que no ha fet prou contra la crisi econòmica, ahir el coordinador general d'Izquierda Unida (IU), Cayo Lara, va esguerrar la jornada de campanya a ICV amb aquesta afirmació: «És massa responsabilitat assumir Interior.» Segons Lara, el fet que els ecosocialistes es fessin càrrec d'aquesta cartera al govern de la Generalitat va ser un error estratègic. El líder d'IU pensa que aquesta conselleria l'hauria de dirigir el «màxim partit del govern» i es va mostrar crític amb l'actuació dels Mossos d'Esquadra en les manifestacions d'estudiants contraris al pla de Bolonya.

El candidat d'ICV a les eleccions europees es va referir a les declaracions del seu soci de candidatura. Raül Romeva va treure importància a les paraules de Lara, les va relativitzar i les va emmarcar en una «opinió personal» que «políticament no té cap rellevància» en la campanya electoral per a les europees.

El secretari general ecosocialista, Joan Herrera, va refermar-se en l'opció presa pel seu partit.

Romeva va intentar reconduir el debat cap als afers europeus i va acusar els socialistes de fer «trampa» en els cartells electorals –amb imatges dels expresidents francès Jacques Chirac, espanyol José María Aznar, nord-americà George W. Bush, del primer ministre italià Silvio Berlusconi i del cap d'estat polonès, Lech Kaczynski–. «No són aquests els noms que en aquests moments ens han de preocupar, són Sarkozy, Barroso i Merkel, i a tots aquests senyors el senyor Rodríguez Zapatero els està donant suport i per això no els posen a la foto», va assegurar l'eurodiputat ecosocialista.

Cayo Lara
Coordinador general d'Izquierda Unida
«És massa responsabilitat assumir Interior»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona