ERC reclamarà a Europa fixar un «màxim» d'esforç fiscal de Catalunya per evitar el dèficit

Junqueras llança la seva segona proposta a la resta de partits catalanistes en l'acte central de campanya

Esquerra també vol internacionalitzar el conflicte sobre el model de finançament autonòmic. Després de la seva iniciativa popular europea en pro de l'oficialitat del català, el segon compromís concret d'Oriol Junqueras a les europees és demanar a la Unió Europea que fixi «uns criteris comuns» per definir «l'esforç fiscal màxim» que poden fer els territoris que formen part de qualsevol estat europeu.

La batalla contra el dèficit fiscal, de la qual ahir Puigcercós va reclamar la paternitat quan CiU no els feia cas, serà un dels objectius d'ERC en la pròxima legislatura europea. «L'Estat espanyol ens asfixia com a nació, i també econòmicament», va afirmar el cap de cartell d'ERC, i per això ara volen demanar ajuda a Europa contra «l'espoliació fiscal» i en defensa del català. «Serà fàcil trobar a la UE sensibilitats compartides», va dir Junqueras.

Proclamant una imatge de centralitat i consens, ERC va demanar a la resta de partits catalanistes que s'afegeixin a la proposta, tal com, segons Junqueras, han aconseguit amb la iniciativa sobre el català, «que té el suport de CiU, el PSC i ICV».

Crida als crítics d'ERC

Tot i que Junqueras s'escuda sempre en la seva condició d'independent per no parlar dels crítics, ahir davant d'uns 800 militants els va demanar «compromís» i «unitat». «Cal ser exigents amb els nostres líders», va dir, però «aquells que no manen gaire o no se senten tan protagonistes com voldrien han d'expressar més compromís» amb ERC.

Regals per a Junqueras

Els dirigents d'ERC i dels partits de la coalició L'Europa dels Pobles van omplir ahir de regals la maleta que s'endurà Junqueras a Brussel·les els propers cinc anys. Aprofitant l'acte central de campanya, Puigcercós li va comprar l'agenda de l'editorial valenciana Bromera perquè hi marqui l'agenda a la UE, Carod-Rovira li va regalar l'obra La deplorable història dels catalans, escrita després de 1714, i Ridao va gravar-li un disc dur amb tota la legislació europea. Els companys de viatge també hi van aportar alguna cosa: BNG, una canya de pesca gallega; Entesa per Mallorca, un rem; Els Verds, una bicicleta; CHA, un diccionari d'aragonès, i Aralar, una còpia de la demanda al Tribunal d'Estrasburg per fer consultes al País Basc. Els d'Eusko Alkartasuna, enfadats amb ERC i que no hi eren, no van fer cap regal a Junqueras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona