El PSC entra en la lluita cos a cos amb CiU

Badia diu que Tremosa «no té ni idea» de la UE en resposta a les apel·lacions de la federació

Un pronunciament públic de José Montilla que a Europa s'hi va a defensar els interessos dels catalans, la rúbrica de Maria Badia en un manifest conjunt on es comprometi a demanar l'oficialitat del català a l'Eurocambra i al Congrés... El candidat de CiU, Ramon Tremosa, ha fixat el PSC en el punt de mira dels seus reclams, en un intent de trencar la bipolarització d'una campanya en què socialistes i populars s'emporten el protagonisme, més enllà de la sorpresa d'Iniciativa Internacionalista. La federació dispara contra els socialistes a tots nivells. El candidat contra Badia, Josep Antoni Duran i Lleida contra José Luis Rodríguez Zapatero, Artur Mas contra Montilla... El PSC, que fins ara se n'havia mantingut al marge limitant les referències a Tremosa al fet que un cop a l'Eurocambra passarà a engreixar el grup dels liberals, va entrar ahir en la lluita cos a cos. En un míting al pavelló esportiu del Sud de Sabadell, Badia va atribuir que Tremosa li demani tants compromisos –«volen que ho arreglem tot»– al fet que sap que són «els únics» que ho poden fer. La candidata va carregar contra el cap de llista de CiU perquè «no en té ni idea» i «demana coses ja demanades o en marxa, com ara el corredor del Mediterrani», un dels grans eixos de la campanya de Tremosa. «Com que no estudien, no s'ho saben», va ironitzar. La candidata es va mostrar «encantada» de defensar els interessos de Catalunya, i va reclamar a la federació que, «després, quan vegi el PP allà on sigui, no ho espatlli». Badia va retreure a CiU i al PP que plantegin aquests comicis com unes primàries per governar a la Generalitat i al govern espanyol, quan, en realitat, el que s'elegiran són 50 diputats de l'Estat per a l'Eurocambra.

Socialistes i convergents miren d'associar l'altre amb els populars. CiU va advertir l'electorat que els vots que recullin les llistes del PSOE i del PP acabaran sent «utilitzats contra els interessos de Catalunya». Mas i Tremosa van alertar, en un míting a Tortosa, que aquestes dues formacions es posen «sistemàticament» d'acord «per fer exactament el contrari del que necessitem». Mas no veu cap diferència entre el «tarannà» de Zapatero i l'«ordeno i mando» del PP.

Tremosa i el Roine

CiU insisteix en la necessitat de fer el transvasament del Roine. El candidat a les europees, Ramon Tremosa, considera que és viable tècnicament i que els únics impediments per no fer-lo són polítics. Junqueras va criticar l'informe recent del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí que desaconsellava el transvasament perquè el veia «molt complicat» i presentaria problemes «de tota mena», entre els quals, d'ambientals, socials, d'infraestructures i econòmics. «Utilitzen criteris polítics per rebutjar-lo, però, tècnicament, i tant, si és viable!», va proclamar des de Mollerussa, on va visitar la Casa Museu del Canal d'Urgell. Posteriorment, el candidat va defensar que encara s'ha de provar que els productes transgènics siguin nocius per a les persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles