Política

Esquerra denuncia que el PP envia sobres per a votar “irregulars”

El recurs presentat davant la Junta Electoral del País Valencià especifica que el material difereix del model oficial en grandària, color i tipografia

ERPV diu que es vulnera el dret al vot secret

Esquerra Republicana del País Valencià ha presentat un recurs davant la Junta Electoral del País Valencià en què denuncia que ha detectat irregularitats als sobres que el PP ha enviat a través de publitramesa a tots els electors valencians per a les eleccions del pròxim 22 de maig.

Segons especifica el recurs d'ERPV els sobres enviats pel PP “difereixen del model oficial (ECV 2.1) tant en grandària (més ample) , com en color (més clar) com en inscripció i tipografia”. Aquest fet suposa,a parer de la formació independentista, la presumpta “adulteració” del model oficial ECV 2.1. emprat per la resta de formacions, qüestió sobre la qual la Junta Electoral Central s'ha pronunciat en diverses vegades.

Segons el candidat d'Esquerra a la presidència de la Generalitat, Agustí Cerdà, “aquest fet pot vulnerar el principi de vot secret que regeix qualsevol procés electoral, ja que és fàcilment detectable el sentit del vot de les persones que opten per emetre'l usant la papereta que han rebut per correu”.

Esquerra entén que no sols es tracta d'una vulneració de la llei electoral, sinó també d'un dels drets fonamentals de les persones com es “el dret al vot secret i que, pot constrènyer i coaccionar la llibertat de vot”.

Al recurs es fa menció, a més, de l'article 70.3 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General (LOREG) que disposa que les Juntes Electorals corresponents verificaran que les paperetes i sobre de votació confeccionats pels partits polítics que concorren a les eleccions s'ajusten al model oficial.

Esquerra demana que si es queda comprovat que els sobres no s'ajusten a la llei, les paperetes que incloses “no puguen ser considerades vàlides en les eleccions autonòmiques del proper diumenge”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona