Política

ALEJANDRO FERNÁNDEZ

CANDIDAT DEL PP A L'ALCALDIA DE TARRAGONA

“Cal evitar que ens robin la capitalitat provincial”

La primera mesura que creu que hauria d'impulsar el nou alcalde és un acord de ple per exigir la capitalitat provincial de Tarragona i la derogació de la llei de vegueries, que el candidat del PP considera una “bestiesa”

A hores d'ara veu “impossible” un pacte de govern amb CiU per la defensa de la coalició de la mateixa llei de vegueries

Va néixer a Tarragona fa 34 anys i la seva família és d'origen asturià. Està casat i té dues filles, de 5 i 2 anys. Està llicenciat en ciències polítiques i de l'administració, té un màster en comunicació política, és professor d'anàlisi de polítiques públiques a la Facultat de Dret de l'URV des del 2004 i professor de ciència política de la mateixa facultat des del 2009. Es confessa amant d'internet i de les xarxes socials, “més enllà de la política”.
Sóc conscient que ha augmentat el grau de coneixement cap a mi per la cançó de Lady Gaga i no ens esperàvem tant ressò

La majoria d'enquestes publicades els darrers dies sobre els resultats electorals a Tarragona li són favorables. Preveuen un augment considerable del Partit Popular a Tarragona i això fa envalentir el seu candidat.

Afronta aquestes eleccions amb més força que mai?

Les enquestes diuen una cosa que és indiscutible: a Tarragona només el PP creix. La resta de forces polítiques o perden o s'estanquen. El PP està superant el que és el seu vot fidel de tota la vida. Molts tarragonins que volen canvi, i que volen un projecte de ciutat més enllà d'ideologies o de partits, deixen molt clar que en qui confien per defensar la capitalitat de Tarragona és amb el PP. I estem segurs que podem treure fins i tot molt millors resultats que els que diuen les enquestes, perquè a Catalunya encara hi ha un vot ocult del PP. Hem de construir una alternativa al socialisme.

Si CiU i el PP sumen, hi haurà pacte?

A dia d'avui és impossible el pacte, després de la decepció de veure la Victòria Forns [CiU] defensant les vegueries i, a més, amb la proposta de la vegueria del Penedès, que deixa Tarragona amb una minivegueria trossejada, sense saber ben bé qui és capital.

Per tant, descarta totalment un pacte amb CiU?

Mentre CiU, a Tarragona, no deixi molt clar que exigeix amb nosaltres l'eliminació de la llei de vegueries, no podrà produir-se cap acord. És un compromís fort. Independentment del que digui el seu partit a Barcelona, ja és l'hora que, a Tarragona, defensi la capitalitat provincial.

Malgrat això, si finalment hi hagués acord, el PP podria governar la meitat del mandat, com auguren algunes veus?

Jo tinc en compte l'escenari que pugui ser alcalde de Tarragona i a més m'ho diu gent. I ho diu repetidament fins a l'obsessió Sergi de los Rios [ERC] i el senyor Ballesteros [PSC], que va dir que Tarragona podria ser la primera capital de província amb un alcalde del PP. Però jo no sóc partidari de partir el mandat en dos; a mi m'agradaria ser alcalde els quatre anys.

Aquesta possibilitat és més difícil, tot i l'augment de vots.

Potser sí, potser no. La clau del PP ara mateix no és entrar al govern perquè sí, sinó que la clau és evitar que ens robin la capitalitat provincial.

Vostè és un capdavanter de la capitalitat provincial. Aquest és el gran problema que cal resoldre a Tarragona?

El tema fonamental és l'atur. Això ho compartim tots. Però la capitalitat és important, perquè ser capital no és una qüestió de tenir l'etiqueta. El Corte Inglés mai no hauria decidit venir a Tarragona abans que a Reus si no fóssim capital provincial. El Ministeri de Foment mai ens podrà donar inversions si deixem de ser capital provincial. Si perdem la capitalitat provincial, ens podem oblidar de l'estació de l'AVE al centre, de la capitalitat sanitària... Hi ha gent que s'enrosca la barretina que no s'adona que, en un món obert, competim amb la resta de capitals espanyoles, no exclusivament amb les catalanes.

Quins altres eixos sostenen el seu programa?

Capitalitat provincial, capital ferroviària (AVE al centre de la ciutat i no a l'estació intermodal) i capitalitat sanitària, perquè no permetrem que Reus gestioni la sanitat de Tarragona. I, finalment, generació d'ocupació. Com? Amb un Ajuntament que doni llicències més ràpidament, que creï més plans d'ocupació en obra pública.

Quina seria la primera mesura que impulsaria si fos alcalde?

Un acord de ple per exigir la capitalitat provincial i la derogació de la llei de vegueries, que em sembla una bestiesa, perquè a Catalunya hi ha una certa inestabilitat emocional en la qüestió de territorialitat.

Què ha estat el millor i el pitjor de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros?

El millor que ha fet Ballesteros és que és amable i afectuós. I el pitjor és que és tan amable i afectuós que li prenen el pèl. Hem estat a punt de perdre la capitalitat provincial, estem perdent capitalitat ferroviària, la sanitària... i, a més, és l'alcalde amb el rècord històric d'atur.

Què deu a la polèmica adaptació de la cançó de Lady Gaga?

Hi ha uns 60 o 70 enllaços a internet amb aquesta cançó. Per tant, és una cançó que no fa servir el PP, sinó que fa servir la ciutadania. Aquesta és la màgia d'internet. Sóc conscient que ha augmentat el grau de coneixença cap a mi i no ens esperàvem tant ressò. Només hi ha deu països del món (del centre d'Àfrica) que no han visitat l'enllaç de la cançó! És a internet i la gent la fa servir lliurement. I no hem rebut cap tipus de denúncia. Només ens han dit que no volien que féssim servir aquesta versió en actes oficials de partit i, per tant, no ho fem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA
judicial

El jutge del Tsunami cita dos policies nacionals ferits a Barcelona en una acció contra la sentència del procés

barcelona
estats units

Criden a testificar l’actriu porno Stormy Daniels en el judici penal contra Trump

barcelona
unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona