Política

Fernando Sempere Huertas

Candidat del PSPV-PSOE

“El PP ens ha deixat un munt de deutes”

El candidat assegura que el Pla Confiança de la Generalitat deixa entrampades les arques municipals i es proposa una regeneració de la vida política del poble

El candidat del PSPV-PSOE s'estrena com a cap de llista tot i que disposa d'acta de regidor en la legislatura que ara conclou.

Quina valoració fa de la legislatura que ara finalitza?

El PP ha demostrat la seua forma d'actuar una vegada més. No debat els projectes amb la resta dels partits i ni tan sols compta amb la participació ciutadana. Hem pogut veure com l'actual equip de govern ha fet i desfet amb els vora dos milions d'euros que ha rebut del govern central dos projectes del Pla E, sense comptar amb l'oposició. També els han entrat diners del Pla Confiança de la Generalitat, quasi dos milions d'euros, i han fet el mateix. Pel sistema que pagaments que té aquest segon pla del Consell, si l'ajuntament vol pagar al constructor de l'obra projectada haurà de traure diners de les arques municipals o endeutar el poble amb un altre préstec i, si no, l'empresari ja cobrarà o tindrà que endossar el dret de cobrament a un banc per menys diners per a poder pagar als seus treballadors.

Definisca quins han sigut, els moments brillants i foscos de la legislatura que conclou.

No hi ha hagut moments brillants ni foscos. El govern actual ha fet les coses de la manera que ha volgut i com no hem tingut cap possibilitat de donar la nostra opinió, en algunes coses podem coincidir i en altres no. Ells no han patit la crisi com a govern, ja que ha sigut la legislatura que més diners ha rebut. El problema el tindrem d'ara endavant perquè haurem de fer front a un munt de deutes que ens han deixat als banyeruts.

Pensa que s'ha de regenerar la política local de la seua localitat?

Si, pense que hi hauria d' haver un canvi que permeta participar a la gent més sovint, que els consells municipals es convoquen a més curt termini, que totes les associacions siguen protagonistes de la política local. Som partidaris de la participació ciutadana transparent i total. Amb tal motiu, hauríem d'aconseguir que per cada barri es fera una associació de veïns on tots pogueren tindre veu i vot per a solucionar els problemes del barri.

En quina mesura la política estatal i valenciana condicionen la política local?

Desgraciadament les polítiques autonòmiques i provincials condicionen quasi al cent per cent la política local. Són les que aporten els diners necessaris per a poder dur a terme els diferents projectes a les poblacions i el que no deurien fer és diferenciar a cada població segons el color polític del seu govern. El govern central del PSOE, ha donat una lliçó de democràcia a tot Espanya, ja que ha executat el Pla E on ha repartit diners a totes les poblacions sense tindre en compte el seu color polític.

Quina valoració fa dels seus contrincants polítics?

Tinc un respecte total per tots. Són persones disposades a treballar pel poble com tots nosaltres i mantenen una actitud de respecte amb la resta de regidors. La diferència, tant sols, és que tenen una forma de fer política molt diferent a la nostra. Així i tot en els punts en què estem d'acord els recolzarem i en altres intentarem debatre'ls per arribar a acords.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
rússia

Putin inicia el seu cinquè mandat amb més poder que mai

barcelona
política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona