Política

VÍCTOR ORRIT

ALCALDE DE TREMP I CANDIDAT DEL PSC

“Hem de ser una de les capitals del Pirineu”

“Volem ser la capital d'una part del Pirineu i això demana uns millors serveis, equipaments i urbanisme, i hi hem treballat i cal continuar fent-ho”

“La Generalitat anterior ha deixat els treballs previs del túnel de Comiols molt avançats, ara hem d'exigir l'execució dels treballs”

Víctor Orrit, 52 anys, treballador del departament d'Agricultura en excedència, va ser alcalde de Tremp entre els anys 1991 i 2003, i durant el mandat 2007-2011. En aquest darrer període, a més, ha gaudit d'una clara majoria absoluta a l'Ajuntament.

Quin balanç en feu, del mandat que ara acaba?

Altament positiu. Aquest quadrienni ha estat el període de més inversió en la història del municipi. Nosaltres pretenem ser capital d'un part del Pirineu i això demana una millora de serveis, d'equipaments, de qualitat urbana, i aquest anys han estat molt fructífers: la nova biblioteca, l'arxiu comarcal, el parc de bombers, més de 400 places de pàrquing, l'organització d'esdeveniments estatals, com el congrés de Seo BirdLife, entre altres projectes i actuacions que ens donen capitalitat. També hem treballat en la línia ambiental, la millora de serveis, la mobilitat. Crec que podem fer un bon balanç.

El fet que vostè hagi estat durant la darrera legislatura el delegat del govern a l'Alt Pirineu i l'Aran ha permès captar més inversions?

Hem tingut inversions extres, com el pla de barri. Però el càrrec de delegat l'he desenvolupat al servei de tot el Pirineu, sense sectarisme.

I què farà el pròxim mandat si continua d'alcalde, amb els problemes de finançament que s'apunten a tots els municipis?

El pròxim mandat vindrà molt marcat per la situació econòmica. Però venim d'un projecte que té un llarg recorregut, molta feina feta i d'altra començada. Cal preservar, cal mantenir un lideratge fort al Pirineu. L'Ajuntament ha de fer el seu esforç per aconseguir-ho, i conservar els serveis amb la complicitat de les altres administracions, ara que la Generalitat els ha tancat. També caldrà desenvolupar el projecte del nou regadiu, que no només és per tenir més reg i més hectàrees sinó per afavorir en el desenvolupament de nous projectes econòmics. Ara tenim avançada la implantació d'un plata de segat de blat de moro de la Corporació Agrària de Guissona, també una planta de biomassa, projectes que poden generar molts llocs de treball.

Hi haurà diners per a grans infraestructures?

Hem fet des de la Generalitat els estudis preliminars del túnel de Comiols, està molt avançat. Ara s'hauria de fer la definició del projecte i adjudicar-ho, no s'hauria de d'aturar, és molt important per a Tremp i el Pirineu. També cal tenir en compte que Tremp és un municipi complex, amb 29 nuclis, i això demana un esforç en serveis i comunicacions. Altres comarques han fet un pla de camins. En canvi el nostre consell comarcal no ha fet la feina. Això s'haurà de corregir.

Quina és la vostra postura davant del projecte de línia de molt alta tensió (MAT) entre Penyalba i Isona?

Aquest projecte ve de lluny. El primer cop que se'n va parlar hi havia Jordi Pujol al palau de la Generalitat i Josep Piqué al ministeri d'Indústria. Ha tingut diferents vicissituds fins arribar a la situació actual. Nosaltres el qüestionem. Hi ha alternatives de pas pe fer aquesta connexió, es podria fer més al nord, fins a l'estany Gento, aprofitant línies existents. Quan Red Eléctrica (REE) presenti l'avantprojecte nosaltres al·legarem que no és necessària i que hi ha alternatives millors. Ara bé, si el ministeri o la Generalitat volen que es faci i fan que tiri endavant, nosaltres tindrem llavors coses a dir, ja que som part afectada.

Reclamarà compensacions?

Nosaltres creiem que hi ha una alternativa que no té tant afectació i que aprofita línies existents. Si tot i això decideixen tirar-ho endavant i som municipi afectat, no ens quedarem pas quiets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA
judicial

El jutge del Tsunami cita dos policies nacionals ferits a Barcelona en una acció contra la sentència del procés

barcelona
estats units

Criden a testificar l’actriu porno Stormy Daniels en el judici penal contra Trump

barcelona
unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona