Política

Els acampats de València entren en una sucursal bancària

Els concentrats vinculats al moviment 15M volen demanar permís a l'Ajuntament i la delegació del govern per continuar la protesta el cap de setmana

Convoquen una assemblea multitudinària per a la vesprada

Més de 200 persones de l'acampada de la plaça de l'Ajuntament de València vinculades al moviment 15M han ocupat pacíficament la seu del Banc de València, situada en el carrer de les Barques, on han fet una asseguda d'uns cinc minuts per a protestar contra “la corrupció del capitalisme”. El Banc Santander, Bancaixa i BBVA han tancat les portes a la seua arribada cosa que no els ha permés accedir-hi.

Els manifestants, que han entrat al Banc de València amb les mans enlaire han llançat proclames com ara : “Si no els hem votat per què manen els bancs?”; “El capitalisme és corrupció”; o “Aquesta és la dictadura del burgés”.

Passats cinc minuts els ocupants han abandonat el lloc pacíficament i s'han dirigit a altre banc per a continuar amb la protesta.

Els manifestants, que prèviament havien intentat accedir sense èxit a una sucursal del Banc Santander, han continuat el recorregut cap al BBVA i el Bancaixa del carrer de Pintor Sorolla, on tampoc se'ls han permès l'accés, per la qual cosa han decidit fer una asseguda de diversos minuts a les portes de cadascuna d'aquestes entitats.

La protesta, que havia estat aprovada en l'assemblea d'ahir a la vesprada, s'havia cancel·lat a primera hora del matí. No obstant això, després d'una assemblea extraordinària en la mateixa plaça de l'Ajuntament, en la qual no han faltat vots a favor i en contra de l'acció, s'ha decidit dur endavant.

Prèviament, sobre les 11.30 hores del matí, s'ha realitzat una pegada de cartells sobre les plaques de la plaça de l'Ajuntament de València, transformada en Plaça del 15 de maig.

Aquesta acció ha motivat que la policia local demanara la identificació a un dels acampats.

Finalment, els agents, amb qui fins a ara ha assegurat que es manté una relació “molt tranquil·la” i “cordialitat”, se n'han anat i han permès continuar les accions de protesta de l'acampada.

Poc després hi ha tingut lloc una perolada amb crits de “volem democràcia”, “llibertat d'expressió” o “no volem repressió”.

La responsable de la comissió jurídica de l'acampada ha anunciat també la seua intenció de demanar permís a l'Ajuntament i delegació del govern espanyol per a continuar l'acampada demà dissabte, durant la jornada de reflexió i el mateix diumenge, durant la jornada electoral.

En aquest sentit, ha recordat: “La Junta Electoral Central ha advertit que no es pot vulnerar jornada de reflexió i jornada electoral per a demanar el vot però en l'acampada no estem demanant el vot ni el no vot, estem exercint el nostre dret de ciutadania, estem reivindicant tot tipus de qüestions com ara el canvi de sistema econòmic o els drets socials. Això no és demanar el vot és exercir el dret de ciutadania”, ha remarcat.

Per a aquesta mateixa vesprada ha previst l'assistència a l'assemblea “d'entre 15.000 i 50.000 persones”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona