Política

Santa Coloma de Gramenet

Les jornades de dol marquen la campanya colomenca

Fins a tres cops s'han suspès els actes en senyal de dol per les morts de Llorca i de tres persones de la ciutat

El PSC podria acostar-se a una majoria absoluta que la resta miren d'evitar

Els candidats colomencs no oblidaran mai aquesta campanya electoral. I és que deu ser impossible trobar un precedent en què els actes s'hagin arribat a suspendre fins a tres jornades, a conseqüència de diferents morts. Primer va ser el terratrèmol de Llorca el que va incidir en la campanya. Un dia després, una dona va morir a Santa Coloma en desplomar-se el sostre de casa seva. Ahir, dia de tancament de campanya, a la ciutat es van comptabilitzar fins a dos morts –a causa d'un incendi i d'un assassinat– que van obligar els partits a modificar l'agenda. En una junta de portaveus es va acordar suspendre tots els actes en senyal de dol.

La decisió va impedir que el PSC organitzés l'acte multitudinari que tenia previst al Fondo, entre altres propostes. Durant els catorze dies previs, la candidata socialista, Núria Parlon, ha apostat per una campanya “a peu de carrer” i per fer jornades sectorials. Opina que la campanya que ha fet el PSC li pot permetre aspirar a revalidar la majoria absoluta i, en cas de no obtenir-la o quedar-s'hi a les portes, indica que serà “pel desgast que té qualsevol partit quan està en el govern, però no pel cas Pretòria”. Ahir, sense actes, Parlon va penjar un document a El quadern de la Núria Parlon (el seu bloc) que realça “la il·lusió” amb què els socialistes colomencs encaren aquests comicis, els primers de Parlon com a cap de cartell. Subratlla també que el PSC, “a diferència d'altres formacions”, presenta un programa “il·lusionador i realista”.

La publicació a la xarxa d'aquest document va indignar ahir el cap de llista de CiU, Carles Combarros, que considera que Parlon ha fet cas omís de les regles del joc pactades prèviament. Convergència, la formació que més primeres espases ha portat a Santa Coloma aquests quinze dies, va suspendre ahir tot el programa. En declaracions a aquest diari, Combarros es va mostrar optimista pel “suport” que la gent els ha mostrat durant la campanya. Va dir que diumenge es podria repetir l'escenari de fa vint anys, quan Lluís Hernández va perdre l'alcaldia. Combarros va destacar la campanya de CiU feta a peu de carrer, apostant pel porta per porta. A més, va carregar contra el PSC perquè, segons va dir, en temps de crisi “sorprèn que hagi realitzat tants actes i hagi utilitzat tants mitjans”. “Nosaltres hi hem invertit menys diners que fa quatre anys, i hem estat coherents amb el principi d'austeritat”.

També se sent satisfeta de la campanya duta a terme la cap de llista del PP, Mari Carmen Sáez: “Ha estat una campanya molt bona amb una percepció de canvi”. La líder dels populars pensa que aquests “aires de canvi” la poden catapultar fins a l'alcaldia, tot i que ja deixa clar: “No governarem ni a tot preu ni amb qualsevol”. Descarta com a companys de viatge el PSC i ICV-EUiA.

El candidat d'Iniciativa, Siscu Sánchez, es queda amb la impressió que els resultats de demà seran positius per a la coalició d'esquerres: “Les sensacions que hem anat rebent al carrer han estat molt positives”. Pel que fa a ICV-EUiA, destaca: “Hem estat austers amb la despesa i només hem promès coses que es poden complir”. S'absté de parlar del futur d'Iniciativa fins que no tingui els resultats a la mà. Això ja serà en qüestió d'hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona