Política

Tortosa

Traca de Bel contra tots

L'alcalde endureix el discurs en la recta final de la campanya i reclama el “vot útil” per a CiU per evitar un govern d'esquerres

ERC arriba al 22-M molt lluny del candidat convergent, i el PP voldria ser decisiu

Ferran Bel va fer, ahir al vespre, la festa de final de campanya a la plaça de l'Ajuntament. El candidat de CiU tancava, així, dues setmanes d'aparició als mitjans, actes públics i un intens porta a porta. “Estem molt satisfets, perquè hem pogut contrastar programes i explicar la feina feta durant quatre anys, així com les diferents propostes”, valorava l'alcalde. De fet, Bel va dedicar la precampanya i la primera meitat de la campanya a vendre l'obra de govern, explicar propostes i defensar que es presenta amb el millor equip. Però, en canvi, en la segona meitat de la campanya, Bel s'ha dedicat a alertar l'electorat de la possible formació d'un tripartit a la tortosina.“Els ciutadans han de tenir clar que hi ha uns partits que volen fer una coalició, i repetir un tripartit que no ha tingut èxit a Catalunya”, ha afirmat Bel.

En aquest sentit, el convergent ha acusat ERC d'haver “renunciat” a l'obra de govern municipal, com si fes segles de les presumpcions de Bel per haver tingut un govern estable i cohesionat, el primer de la història democràtica que comença i acaba el mandat sense canvis. “No sé si és una estratègia de Josep Felip Monclús [el nou candidat d'ERC], però ha quedat clar que es decanta per un pacte amb Joan Sabaté (PSC) i amb Jaume Forcadell (ICV)”, ha sentenciat Bel. De fet, ha precisat que “l'única alternativa” d'Iniciativa és “tornar a fer alcalde” Sabaté, i que fins i tot el PP “ha deixat clar, sense cap escrúpol, que podria repetir el pacte del 1999”, quan va apostar pel candidat d'esquerres i va deixar CiU fora de l'alcaldia. Segons Bel, els ciutadans haurien de practicar el “vot útil” i no votar “en clau de partits”, per evitar “un tripartit, un quadripartit, uns pactes antinaturals o un govern de perdedors”.

Amb tot, Bel és conscient que la majoria absoluta no s'ha donat mai a Tortosa, i per tant deixa la porta oberta als pactes. El problema, però, és que durant la segona meitat de la campanya, amb els seus atacs a dreta i esquerra, se'n podria haver tancat més d'una. Així, mentre que Sabaté confia a recuperar l'alcaldia per al PSC, “tot liderant un govern de progrés”, a ERC es veuen molt lluny del discurs i les formes de Bel. Monclús, que havia plantejat una campanya “neta” per exposar les seues propostes per aconseguir una “Tortosa saludable”, ha topat amb els missatges “agressius” de Bel, que va arribar a dir que el candidat republicà tenia “idees de bomber” quant a comerç. De fet, Sabaté i Monclús es van trobar ahir al migdia fent campanya al centre de Tortosa, en una trobada cordial. D'altra banda, Forcadell presenta Iniciativa-Entesa per Tortosa com l'alternativa a la possible majoria absoluta de CiU i també al projecte “gastat” de Sabaté, si el que es vol fer és un “gir a l'esquerra”. Finalment, el PP també s'ha sentit atacat per Bel, i ara es presenta com a frontissa per donar l'alcaldia a CiU o bé al tripartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.