Política

Palmada diu que “Girona ha tingut amo molt temps”

Joan Puigcercós i Joan Ridao van presidir a Girona l'acte de final de campanya nacional d'Esquerra a l'Auditori, per donar suport a l'alcaldable d'ERC a la ciutat

Esquerra Republicana va escollir l'Auditori de Girona per fer l'acte final de campanya nacional. Joan Puigcercós i Joan Ridao i un centenar de militants i simpatitzants d'ERC, els candidats de la llistes de Girona i de Salt van fer costat a la candidatura de Blanca Palmada a l'alcaldia de Girona.

Va construir el seu discurs a partir de la versió d'una frase manllevada a Francesc Macià: “Volem una Girona políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i espiritualment gloriosa”.

L'alcaldable d'Esquerra va fer un discurs contundent, amb un moment central d'humor sarcàstic –com un monòleg– contra Pia Bosch, a la qual no va considerar la candidata socialista: “No es presenta el PSC, es presenta la companyia de màrqueting Pia Bosch per Girona”. A més, va acusar Pia Bosch de dir “animalada rere animalada, amb propostes absurdes, com un centre d'interpretació del Barri Vell”. Va fer mofa que la candidata del PSC hagués dit que Girona havia de ser “The top of Barcelona” o “una mena de Silicon Valley”: “Per què aquesta debilitat pels forasters? Que no vesteix prou tractar amb els nostres?”, s'ha preguntat l'alcaldable republicana. La candidata d'Esquerra vol fer una aposta forta perquè la mainada sàpiga llengües: “Quina petita ciutat mediocre i espanyola serem si no passa això”.

Blanca Palmada es va presentar com una candidata que ho és “per l'atzar i no escollida pels Déus”. Va elogiar la seva llista i va arremetre contra les candidatures del PSC i CiU: “Per què s'assemblen tant aquests dos partits que tenen líders petits i llistes mediocres? Perquè han pensat en el luxe que només competeixen entre ells i perquè als caps de Barcelona ja els està bé pensar-ho. Volen una ciutat petita, discreta i tranquil·leta”. Es va presentar com la candidata que ha “decidit prescindir de l'amo”: “Girona ha tingut amo durant molt de temps, com als pobles perduts de la muntanya. I ara la gent ja no accepta tuteles”.

El vot dels “indignats”

“L'esperit de la Draga de Banyoles s'ha instal·lat al Barri Vell de Girona”, va dir Joan Puigcercós, que va tancar l'acte amb una crida a tots els “indignats” a votar Esquerra en les municipals de demà.

LES FRASES

Per què s'assemblen tant aquests dos partits que tenen líders petits i llistes mediocres?
Blanca Palmada
Alcaldable d'ERC a Girona
Són unes eleccions complicades perquè l'individualisme abona l'antipolítica
Joan Puigcercós
President d'ERC
Esquerra té 1.600 càrrecs públics i cap imputat, i no és sort: és perquè interessa allò que és públic
Joan Puigcercós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona