Política

Molts àpats percloure la campanya al Baix Empordà

CiU de Palamós convidava a una botifarrada; el PSC de Palafrugell, a una vedella sencera rostida, i SI de Palamós, a un pica-pica elaborat pels mateixos membres de la llista

Alguns candidats de les 123 llistes que es presenten en els comicis municipals de diumenge als 36 pobles del Baix Empordà van aprofitar el darrer dia de campanya per explicar el seu projecte polític. Encara van fer actes ahir a la nit els convergents de Begur, els republicans de Parlavà i els independentistes del SI, i els convergents de Torroella de Montgrí.

Altres partits, però, van decidir complementar-ho amb un refrigeri o àpat, o, alguns, fins i tot, ja directament amb l'àpat, com una festa de fi de campanya.

Els socialistes de Palamós van decidir fer un acte electoral a la Gorga, complementat amb trucs de màgia i dansa. I, per acabar, una mica de refrigeri. També van oferir refrigeri els independentistes de Palamós. Després de l'acte polític, es va oferir un pica-pica als presents, el qual havia estat elaborada pels mateixos membres de la candidatura.

On també hi havia àpats populars amb ball inclòs, després del corresponent parlament polític, era a Mont-ras. I per partida doble. Els convergents van fer-ho a la plaça de l'Ajuntament, mentre que els independents afins a Esquerra, al pavelló polivalent. Entesa de Palafrugell també va cloure la campanya amb un acte principal al teatre municipal, per després fer un sopar amb 140 persones al Fraternal.

Altres formacions, però, ja van apostar per anar directament per la festa i l'àpat i deixar el discurs polític en un segon terme. És el cas dels convergents de Palamós, que van fer una botifarrada popular a l'Arbreda. Per contra, els socialistes de Palafrugell, com ja van fer ara fa quatre anys, van decidir fer un sopar amb el rostit d'una vedella sencera. L'animal, que es va coure durant quasi tot el dia, pesava uns 450 quilos. I es van aconseguir fer uns 250 quilos de carn.

LA XIFRA

450
quilos
pesava la vedella que van rostir els socialistes de Palafrugell, que va ser la base del sopar popular.

LA FRASE

Els meus fills són els grans sacrificats, perquè em veuen molt poc i en foto
Juli Fernández
alcaldable del psc a palafrugell

Invasió d'aire fresc a Palamós amb pirates

Esquerra i Reagrupament de Palamós van decidir aportar, seguint el seu lema de campanya d'aire fresc, un final de campanya que no passés per la típica xerrada política o la xefla popular. I, seguint les seves propostes, va traslladar als carrers de la vila una escenificació de la festa dels pirates, que és una de les activitats que proposa en el seu programa electoral com a nou incentiu turístic, complementari d'altres, com podria ser la gamba. Per mitjà de cinc figurants –el capità, tres amb canons i un amb un carro–, van animar el centre del poble des de la plaça doctor Dalmau, al pàrquing del Cervantes, fins al mig del passeig del Mar, després de passar pels carrers Cervantes i Major, sempre amb un seguici de persones. “És una manera de mostrar la nostra aposta per una política diferent, una política de proximitat”, va dir l'alcaldable, Dani Reixach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries