Política

CiU repeteix victòria a Cassà de la Selva però tot dependrà dels pactes

ERC obté un regidor més i la clau de govern la podria tenir el regidor de SI

CiU va tornar a obtenir la victòria ahir a Cassà de la Selva per tercer cop consecutiu i amb un resultat gairebé idèntic que fa quatre anys: un 38,22% dels vots (38,83% el 2007) i sis regidors, un menys que el que marca la majoria absoluta al municipi (set regidors). També sumen sis regidors els socis del govern actual: ERC, que puja un regidor (de quatre a cinc) tot i que té gairebé el mateix suport que fa quatre anys (el seu percentatge de vot ha pujat només set dècimes: del 29,74 al 30,42%), i el PSC, que ha tingut una davallada fortíssima i ha perdut més de la meitat del suport (ha passat del 16,90% dels vots del 2007 al 7,23%) i s'ha quedat amb un sol regidor. El cap de llista, Miquel Àngel Chamorro, es va mostrar ahir a la nit molt desanimat pel resultat i es podria plantejar plegar.

La clau del govern podria quedar en mans de Marc Mascort, el regidor de Solidaritat, formació que va tenir un 10,48% dels vots i que va passar fins i tot al davant del PSC. Solidaritat podria ser el setè regidor d'un govern de CiU o d'un d'ERC i el PSC.

Tot i això, ahir a la nit, tant CiU com Esquerra insistien que cal parlar amb tothom i que hi ha múltiples combinacions de govern. Totes dues formacions van valorar molt positivament els resultats assolits –l'una per haver guanyat i l'altra per haver pujat– i van coincidir en el fet que li toca obrir converses a CiU, com a força més votada.

LURDES ARTIGAS

Estem molt contents perquè hem pujat i podem sumar per fer govern, ja que no hi majories absolutes
Carles Casanovas
ERC-AM
Parlaré amb tothom. És el moment d'anar tots a una: com més força tingui el govern, millor
Enric Bagué
CiU


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.