Política

Victòria de CiU a Calonge, ERC es manté i el PSC puja

L'acció de govern afavoreix CiU i res fa pensar que no revalidi el pacte amb ERC

CiU ha superat la prova de foc pel que fa a l'acció de govern. De fet, en el seu programa electoral es remetia constantment a la feina feta. I així ha estat. El creixement inapel·lable, que ha permès a la federació nacionalista passar de quatre a set regidors, ho avala. En aquest sentit, el seu alcaldable, Jordi Soler, va destacar ahir a la nit, poc després de tancar-se els col·legis electorals, precisament aquest element com a clau: el del treball, juntament amb “la seriositat i el rigor”. Pel que fa al percentatge de vots, CiU ha assolit el 34,6%, mentre que el PSC, amb cinc regidors, ha aconseguit el 24,75%. Amb tot, el PSC calongí no només ha parat el cop, sinó que ha augmentat el nombre de vots, cosa que legitima el seu alcaldable, Antoni Esteve; tot i que la desaparició de Josep Roselló sí que és cert que ha deixat el PSC sense l'aritmètica del pacte, perquè CCSA, que ha liderat David Llensa, ha passat de tres regidors a un regidor. El SAI ha mantingut el regidor i el PP ha aconseguit fer-se un forat. A Calonge, doncs, res fa preveure que l'escenari variï notablement.

Pacte entre CiU i ERC

ERC, que ha governat amb CiU, no ha aconseguit el segon regidor. Amb tot, l'acció de govern tampoc no li ha passat factura en negatiu. Ara mateix, i amb els resultats a la mà, i les cortesies necessàries a l'hora de parlar amb totes les forces polítiques, res fa pensar que no es pugui revalidar el pacte de govern entre CiU i ERC.

EL PUNT

Ens hauria agradat obtenir el segon regidor perquè amb els resultats a la mà ens el mereixíem
Martí Fonalleras
ERC
La gent ha valorat la feina que s'ha fet aquests darrers anys, ha apreciat la seriositat i el treball
Jordi Soler
CiU


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.