Política

CiU obté els millors resultats de la història amb Conesa

La federació nacionalista amplia la majoria absoluta aconseguint quinze regidors, un més que el 2007

La CUP entra a l'Ajuntament amb dos regidors i ERC no tindrà cap representació

Amb 15 regidors i un 46,11% dels vots, l'alcaldable de CiU, Mercè Conesa va obtenir els millors resultats de la història de la federació a Sant Cugat del Vallès. Conesa, que tenia el repte de mantenir la majoria absoluta que li havia deixat Lluís Recoder, va ampliar en un regidor més el nombre aconseguit per l'exalcalde, que va estar tota la nit al seu costat.

Amb crits de “Conesa, alcaldessa!”, la cap de llista CiU va ser rebuda a la seu dels nacionalistes. L'alcaldessa va indicar que aquests resultats donen suport a la feina feta en els últims anys, ja que “la ciutadania continua confiant en el nostre projecte i en l'equip de CiU”. Conesa es va comprometre a exercir la seva responsabilitat amb molta “cura, prudència i transparència”. El primer que farà serà reunir-se amb les entitats que treballen amb les persones desafavorides.

L'altra notícia de la jornada va ser l'entrada de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), que tindrà per primer cop dos regidors després de sumar el 7,75% dels sufragis. El cap de llista, Guim Pros, va admetre que tenien esperances d'entrar al consistori. Pros va avançar que “treballarem al costat de les entitats i els col·lectius i farem entendre que la política és participar cada dia”. Si la CUP entrarà per primera vegada a l'Ajuntament, en canvi en el proper mandat ERC no tindrà cap representació. perquè va perdre els dos regidors.

En línia amb el que va passar arreu de Catalunya, el PP es va convertir en la segona força més votada, ja que va aconseguir un 12,53% dels vots, cosa que li permet tenir quatre regidors. El PSC perd pes, perquè es va quedar amb tres regidors, amb el 9,16% dels vots. En la mateixa tendència, ICV-EUiA també va perdre un regidor i es queda amb dos edils i un 8,51% dels sufragis. La participació va ser del 55,57%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.