Política

Amor consolida una majoria absoluta sense discussió

Manté els 11 regidors del 2007, i el PP, amb 4, passa a ser la segona força

La proximitat, l'experiència, el treball i els resultats i la confiança, els cinc lemes en què ha basat la campanya Xavier Amor, han convençut un electorat que li ha tornat a donar una gran majoria absoluta que pren encara més rellevància en un moment de baixada en picat del PSC a la comarca. Tot i perdre tres punts respecte al 2007, ha obtingut el 41,39% dels vots i no necessitarà ningú per governar.

L'altra gran sorpresa, en negatiu, ha estat la segona caiguda consecutiva de CiU en uns comicis municipals, que passa de segona a tercera força al consistori. Si el 2007 van baixar de nou a cinc regidors, ara passen de cinc a tres. El canvi promogut pel nou candidat, Guillem Mateo, no ha obtingut el suport necessari. El PP també va ser guanyador ahir ja que va augmentar en un el nombre de regidors i Xavier Zarco es va situar com a cap de l'oposició amb quatre edils. Pel que fa a la resta de forces d'esquerres que es presentaven, ERC va millorar els resultats i aconsegueix doblar la representació. Pere Aragonès tindrà el suport de l'actual regidora Mònica Palacín. Els independents de 100x100 per Pineda mantenen Salvador Llorens a l'Ajuntament i ni ICV-EUiA ni la CUP ni PxC no entren.

t.m.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.