Política

El PSC perd la majoria i PxC irromp amb 3 regidors

El cas Pretòria passa factura als socialistes, que treuen 12 regidors, 5 menys que el 2007

Gent de Gramenet obté 2 regidors i Plataforma es converteix en la quarta força política al consistori

Els militants socialistes rebien ahir a la nit la seva candidata, Núria Parlon al carrer, entre aplaudiments i crits “d'alcaldessa”. Era un cop de força per dissimular la decepció doble d'haver perdut la majoria absoluta –s'han deixat pel camí 5 regidors, quedant-se'n amb 12– i de veure com Plataforma per Catalunya (PxC), el partit d'Anglada, irrompia a l'Ajuntament amb tres regidors de cop. El cas Pretòria ha passat factura al socialisme colomenc i en xifres, això s'ha traduït en 5.000 vots menys que fa quatre anys, quan en van obtenir 20.000. No obstant això, el missatge d'ahir a la nit de Parlon va ser de cert optimisme al principi –“la ciutadania ha tornat a confiar en el projecte socialista”, va dir– per després alertar del perill que suposa tenir a PxC com a quarta força política al consistori, amb 3.516 paperetes. “Ens roben els vots les opcions polítiques xenòfobes”, va etzibar i va insinuar que la seva opció és formar “un govern d'esquerres”, per poder “treballar pel millor projecte per a la ciutat”.

La irrupció de PxC s'ha menjat part de les aspiracions del PP, que només ha augmentat en un regidor el suport –de 4 a 5–. La candidata, Mª Carmen Sáez, però es mostrava ahir a la nit “satisfeta” amb els resultats, tot i que la seu no evidenciava la festa que s'ha viscut en altres comicis. “Som l'únic partit amb representació que ha crescut”, va dir, destacant la “patacada” socialista.

Uns altres que també van ser castigats pels colomencs van ser els ecosocialistes. La candidatura encapçalada per Siscu Sánchez es va deixar un dels quatre regidors que va obtenir fa quatre anys, tot i augmentar lleugerament el nombre de vots –va obtenir 4.627 una seixantena de paperetes més que el 2007–. Sánchez, que es va dirigir als militants poc després d'haver-se completat l'escrutini, va destacar “la feina feta” i no va amagar que esperava “mantenir els resultats” del 2007. “Ara toca reflexionar i analitzar els resultats obtinguts”, va dir, sense valorar les aritmètiques postelectorals que s'obren, amb la davallada socialista

Festa a Gent

“D'èxit” va qualificar Teresa Franco el resultat obtingut per la seva candidatura, Gent de Gramenet, que fa quatre anys es va quedar a només 6 vots d'entrar al consistori colomenc. “Volem aportar honestedat a l'Ajuntament”, va dir Franco, que igual que la resta de candidats va lamentar l'entrada amb força de PxC al ple. “És un sentiment contradictori, agredolç”. A la seu del CiU, també va haver celebració, però molt més modesta. Sense la presència de cap dels dos regidors sortints –que han mostrat les seves divergències durant el darrer mandat– la federació va voler agrair els simpatitzants el suport. La federació ha mantingut el suport –2 regidors– malgrat els conflictes interns. “Després del que ha passat, mantenir la representació és un èxit”, va dir el seu cap de llista, Carles Combarros, que va felicitar els guanyadors, els socialistes

Santa Coloma en el seu ADN és progressista i hem de treballar per oferir-li el millor projecte
Núria Parlon
psc
Som l'únic partit amb representació al consistori que ha augmentat el suport ciutat
Mª Carmen Sáez
pP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.